ЦСКА напълно заслужено победи Левски с 2:0, а Любослав Пенев продължава да доказва, че се развива отлично като треньор.

„Червените“ бяха по-добрият отбор на терена и напълно логичното се случи.

Учудващо обаче през второто полувреме тимът на Любо сякаш спря да атакува. „Армейците“ се примириха с преднината си от две попадения, паднали през първата част, и не бяха особено активни след почивката. С някои малки изключения.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

А Пенев направи доста офанзивни смени. Пусна Тиаго Родригес, който застана до отличния вчера Федерико Варела, и по този начин се очакваше ЦСКА да стане още по-опасен в атака. Пусна и Синклер на мястото на поуморения Енрике.

В крайна сметка резултатът си остана 2:0, а от другата на страна на терена видяхме слаб, безидеен, тотално неориентиран отбор на Левски. По-слаб какъв не е имало в цялата му история.

ЦСКА обаче пропусна големия шанс днес всички световни агенции да акцентират върху голяма, рекордна и историческа победа. Всичко това се случва за втори път през сезона, защото и на 18 декември 2020 година картинката беше почти същата. Пак слаб Левски, пак безпаричие на „Герена“, пак финансова криза. Но само 1:0 за „армейците“. Дето се вика, толкова слаб състав в синьо, че да го духнеш, ще падне. Готов за разгром. И тогава, и вчера.

Всичко това категорично не омаловажава победата и възхода на ЦСКА. Успехът е безспорен и доказва, че при Любо „армейците“ най-сетне са тръгнали по прави път. Дали ще го извървят, ще се разбере на 19 май, когато е финалът за Купата на България срещу Арда.

„Червеният“ запалянко е щастлив, че любимците му имат положителен баланс във вечното дерби през последните години. Той  обаче щеше да е още по-усмихнат, ако ЦСКА се беше възползвал от тежката ситуация на „Герена“ и бе постигнал исторически резултат.
 Димитър АПОСТОЛОВ/БЛИЦ СПОРТ
Купа на България - сезон 2020/2021
efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството