ЦСКА и Литекс се изправят един срещу друг днес от 18:00 часа в мач от последния 32-и кръг на „А” група.

Ловчанлии със сигурност ще играят в евротурнирите, като единствено е отворен въпросът на кое точно място ще завършат. Армейците пък със сигурност остават пети, така че този двубой ще е единствено за тяхната чест.

31-кратните шампиони нямат нито една победа в 12-те си пролетни срещи и днес ще е последният шанс на треньора Любослав Пенев да спре потресаващата серия.

Ел Голеадор обаче има изключително много кадрови проблеми. Почти една дузина играчи са аут. Освен отдавна отсъстващите Уваренко, Еденилсон, Витанов, Соарес, Иван Стоянов и Жоаким в лазарета попадна и Апостол Попов. Той е получил контузия през седмицата и е извън групата.

В срещата участие няма да вземат също наказаните Василев, Силва, Причиненко и Николич, което съвсем оставя Любо без варианти за стартовия състав.

При това положение като десен бек се очертава да действа Крачунов. Отляво на отбраната пък ще е Супусепа, а в центъра най-вероятно ще са Тунчев и Вальо Илиев. Оршулич също е вариант за титуляр.

Пенев отново ще разчита на схемата 4-1-4-1, като изнесен малко пред отбраната ще е Сънди. В атака вероятно ще се прибегне до използването на Кукоч като ляво крило. Той бе такъв в срещата с Лудогорец (0:0). Отдясно ще е Милисавлевич, а зад нападателя се очаква да бъдат позиционирани Галчев и Фелипе.

Пред Пенев имаше дилема за това кой да е на върха на атаката. Опциите са свързани с преквалифицирането на халфовете Маркиньос и Маркович. Сърбинът е оставил добри впечатления в тренировъчния процес през седмицата и е с по-големи шансове да стартира от първата минута.

В групата на ЦСКА попаднаха трима юноши, като е много вероятно някой от тях да направи дебют - това са халфът Сава Савов (18 г.), лявото крило Павел Головодов (16 г.) и нападателят Александър Аспарухов (19 г.)

Треньорът на Литекс Красимир Балъков също има няколко кадрови проблема. Заради травми срещата пропускат Илия Миланов, Асприя, Бумал, Цветков и Недялков. Това ще наложи само една промяна спрямо титулярите, разбили Лудогорец с 4:2 - вместо Бумал вътрешен халф до Малинов ще е Никола Колев.

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите

Купа на България - сезон 2014/2015