ЦСКА победи Сливен с 4:2 като гост. БЛИЦ ви представя някои любопитни факти след успеха.

*ЦСКА постигна първа победа като гост през пролетния дял от сезона. До момента през пролетта отборът имаше 2 равенства и 1 загуба (служебна от Локомотив Мездра)

*ЦСКА постигна първа победа след 5 поредни неуспешни мача (включително един за купата на страната). За последно ЦСКА победи Спортист (Своге) с 4:1 на 13 март на “Българска армия”. От тогава “червените” направиха 3 равенства (срещу Пирин (1:1), Левски (0:0) и Монтана (1:1) и 2 загуби (служебната от Локо Мездра и от Берое за купата)

*ЦСКА вкара повече от 2 гола в гостуване за последно в 1-ия кръг на шампионата. На 9 август 2009 година “червените” разгромиха Локомотив в Пловдив с 5:0. От тогава отборът дори не е отбелязвал 3 попадения при гостуване.

*Румен Трифонов и Апостол Попов вкараха първите си попадения с фланелката на ЦСКА. Гранден отбеляза за втори път, след като се разписа и срещу Спортист (Своге) с 4:1.

*Сливен записа пета поредна загуба в първенството. За последно “войводите” спечелиха три точки от служебната победа срещу Ботев на 13 март. Ако не броим този успех, за последно Сливен е победил на терена Монтана с 1:0 на 27 февруари.