ЦСКА постигна втора победа в Либия, надигравайки с 2:0 Ал Ахли (Триполи) в третия си 45-минутен мач от тристранния турнир в Бенгази. Именно от този тим "армейците" паднаха с 0:1 в понеделник, но днес взеха реванш и отмъстиха за поражението. Попаденията вкараха Борис Галчев и Станислав Костов.

Каращият проби румънски халф Георгиан Паун можеше да направи по-убедителна победата на ЦСКА, но пропусна да отбележи.

Мачът започна с 40-минутно закъснение заради срещата между Ал Ахли и Ал Насър, която се състоя на същия стадион - 10-хилядният "Мъчениците от 17 февруари", както е името и на самия турнир.

Избраниците на Димитър Пенев бяха по-добри през цялото време и заслужено се поздравиха с успеха. В 11-ата минута Адемар проби по крилото, центрира към Паун, който с удар от въздуха стреля в аут.

Седем минути по-късно "червените" поведоха в резултата. Борис Галчев се разписа след точно изпълнение на пряк свободен удар. След това либийците бяха близо до изравняване, но само отличната намеса на Райс Мболи предотврати гол в мрежата му.

Малко преди изтичането на редовните 45 минути ЦСКА стигна до втори гол. Галчев отново беше замесен, като изведе Станислав Костов сам срещу вратаря на Ал Ахли и за младока не беше проблем да оформи крайното 2:0 за "армейците".

След края на този мач предстои да се изиграе и последната среща от турнира, в която ЦСКА се изправя срещу домакина Ал Насър (Бенгази). В понеделник "червените" надделяха срещу този противник с 1:0 след попадение на Станислав Костов.

АЛ АХЛИ (Триполи, Либия) - ЦСКА 0:2
0:1 Борис Галчев (18), 0:2 Станислав Костов (45)

Съставът на ЦСКА: Райс Мболи, Иван Бандаловски, Ангел Грънчов, Илиас Хадад, Адемар, Борис Галчев, Николай Дюлгеров, Георгиан Паун, Станислав Костов, Антон Карачанаков, Нджонго Присо