ЦСКА ще има само един лагер в чужбина и той ще бъде в Кипър. Шампионите се събират за първа тренировка на 5 януари и в следващите два дни ще бъдат на медицински прегледи. От 7-и до 17 януари отборът ще бъде на първи лагер в Банско, където Димитър Пенев ще набляга на физическата подготовка. Възможно е в края на лагера в курортния град да бъде организирана и една контрола.
 

На 19 януари “червените” заминават за втори лагер, който ще продължи до 31 януари и ще бъде в Кипър, където ще се набляга на контролите. На Острова на Афродита шампионите ще срещнат Цървена звезда, Динамо (Минск), АЕК (Ларнака) и чешкия Бърно.


От 3 до 13 февруари тимът воден от Димитър Пенев ще бъде на турнир в Албена, а няма да се готви отново в чужбина, както ще направят повечето от водещите отбори у нас. В Албена ЦСКА ще участва в нов турнир, като сред потенциалните съперници са Спартак (Варна), Черно море, Локо (Пд), румънски отбори и др.


Преди началото на първенството “армейците” ще имат още две контроли, като за една от проверките ще се избира между Стяуа, ПАОК или Работнички. Клубът имаше възможност да участва в няколко международни турнири - в ЮАР, Русия и Испания, но заради неясното бъдеще въпросните варианти отпаднаха./БЛИЦ