ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

ЦСКА не успя да победи аматьорите от Спортист (Своге) в контролна среща, състояла се на Панчарево и завършила 1:1.

Третодивизионният тим поведе в резултата с гол от дузпа в 66-ата минута, реализирана от Стоилов, а юношата на "армейците" Тони Стоичков вкара с глава в 85-ата, спасявайки ЦСКА от резила.

По този начин "червените" записаха поредно равенство, след като и в първите три кръга на новото първенство извъртяха само "хиксове" и имат актив от 3 точки, а в събота предстои гостуване на шампиона Лудогорец.

В контролата със Спортист Стойчо Младенов заложи предимно на юноши и на футболисти, каращи проби в тима. Треньорът даде шанс за изява на игралия за последно в Пирин (Благоевград) защитник Иво Райков, както и на полузащитника Цветан Илиев, който идва от Светкавица (Търговище). Двамата започнаха титуляри срещу "шоколадите". От опитните играчи на терена бяха единствено вратарят Стоян Колев, Рангел Абушев, както и чужденците Омар Косоко и Християн Кировски.

"Червените" започнаха по-активно срещата и още в 3-ата минута бяха близо до откриване на резултата. Талантът Григор Долапчиев обаче не успя да оползотвори подаване на Кировски. В 7-ата Иво Райков се включи добре по левия фланг на атаката, центрира остро по земя в наказателното поле, но там бранител на Своге изчисти в корнер.

Mалко след това македонецът Кировски комбинира с Косоко, който си поведе топката твърде дълго и тя излезе в аут.

В 20-ата Долапчиев отправи хубав удар, но вратарят на гостите Димитров спаси. Две минути след това гостите от Своге създадоха първото си голово положение в мача. Стоилов проби отляво и нахлу в наказателното поле на ЦСКА, но не успя да преодолее Колев, като стреля в тялото му.

В 28-ата минута Рангел Абушев се възползва от грешка на отбраната на Спортист и излезе сам срещу стража на съперника, но стреля в него, вместо да отбележи. Малко по-късно на Стоян Колев отново му се наложи да се намесва, този път след изстрел на Борисов. В 38-ата минута Косоко опита атрактивно изпълнение след центриране на Иво Райков. Топката обаче срещна тялото на играч на Спортист.

След почивката Стойчо Младенов пусна в игра още няколко юноши на клуба. В 56-ата минута "армейците" проведоха отлична контраатака, но прехвърлящ удар на Кировски премина покрай вратата на гостите от Своге. В 65-ата минута Спортист получи право да изпълни дузпа за нарушение срещу Кечев. Стоилов застана зад бялата точка и реализира, въпреки че резервата Анатоли Господинов успя леко да закачи топката - 0:1.

След полученото попадение "червените" опитаха бързо да изравнят, но това не се случи. Натискът на домакините беше твърде хаотичен и не доведе до резултата. В 76-ата минута силен изстрел на появилия се на смяна Димитър Маймунков беше отразен от вратаря на гостите. В 85-ата минута "армейците" все пак успяха да изравнят резултата. Младокът Тони Стоичков се извиси в наказателното поле на Спортист и засече с глава центриране отдясно, изпращайки топката в мрежата на "шоколадите". По този начин талантът спаси ЦСКА от срамна загуба.

ЦСКА - СПОРТИСТ (Своге) 1:1
0:1 Стоилов (66-дузпа), 1:1 Тони Стоичков (85)

CSKA_Sofia_logo.svg.png
ЦСКА: 92.Стоян Колев, 3.Иво Райков, 16.Петър Витанов, 20.Омар Косоко, 24.Цветан Илиев, 26.Юлиян Илиянов, 30.Васил Попов, 42.Христо Мартински, 45.Григор Долапчиев, 4.Рангел Абушев, 9.Християн Кировски
През второто полувреме в игра се появиха: 1.Анатоли Господинов, 5.Калоян Янков, 27.Пол Александров, 28.Радой Божилов, 40.Емил Ботев, 41.Димитър Маймунков, 46.Тони Стоичков, Александър Аспарухов
Треньор: Стойчо Младенов



ВСИЧКО ЗА ЛЕТНИТЕ ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКАТА НА ОТБОРИТЕ

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ