Изненадващо начало на 2012 година подготвят в ЦСКА. БЛИЦ научи, че зимната подготовка на един от българските грандове ще започне по нетрадиционен начин. За първи път от години насам отборът няма да има първа тренировка за новата година. Официално ЦСКА започва зимна подготовка на 9 януари (понеделник). От клуба съобщават единствено датата за първи лагер-сбор и нищо повече. Служители обясниха пред нашата агенция, че играчите няма да се събират на стадион “Българска армия” за традиционния крос в Борисовата градина.

“Няма да има официално начало на подготовката, традиционното хвърляне на вода за здраве от Бай Добри, ръкопляскане на феновете и изказвания на играчите”, съобщиха от ЦСКА пред БЛИЦ. “Червените” ще минават на групи медицински прегледи и въобще няма да припарват до стадиона. Това обаче не е оправдание, тъй като всяка друга година е имало прегледи, но отборът все пак е бил достъпен до фенове и журналисти.

Всяка зима или лято, когато тимът започва подготовка, на “Армията” има агитка, която скандира и изпраща с пожелания за здраве и успехи любимците си. Имало е случаи на стадиона да присъстват по 400-500 души, които с димки и факли са приветствали отбора и новите попълнения. В понеделник това няма как да се случи заради решението на шефовете в клуба.

“За първи път ни се случва подобно нещо. ЦСКА започва подготовка без обявен час, пресконференция или дори събиране на едно място”, коментират колеги журналисти. Единствената възможност привържениците да видят футболистите след дългата пауза е вторник (10 януари), когато тимът заминава на лагер в Гърция. Все още обаче не е ясно кога, откъде и кой заминава на лагера./БЛИЦ