Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Хаосът в ЦСКА продължава да държи в напрежение треньори, футболисти и фенове. След войната между ръководство и фенове, трансферната сага и неясното бъдеще на Жуниор Мораес, следва участието в евротурнирите. Първият мач на отбора е в четвъртък (19 юли) в Словения срещу Мура от 21:00 часа.

Адвокат и представител на Управителния съвет на ЦСКА и днес се молеха на колегите си от Черноморец да спасят участието на “червените” в Лига Европа. В офисите на “акулите” за втори ден, след вчера, около 3 часа бяха юристът Радостин Василев и Сукияс Кираджибашян (член на Управителния съвет). Двамата молят за отсрочка за парите, за да може клубът да не понесе санкция от УЕФА.

Още вчера БЛИЦ ви информира, че ръководството на Черноморец е изпратило поредното писмо до УЕФА за дълга на ЦСКА в размер на минимум 273 хиляди евро. От Борисовата градина трябваше да преведат сумата до 30 юни, но това не се случи. Европейската централа вече е изпратила писмо до БФС със запитване по случая, за да може да вземе решение. Не е сигурно обаче какво отговарят от футболната ни централа и дали казват цялата истина по казуса. Въпреки че ЦСКА е под пряк мониторинг на УЕФА, цялата кореспонденция минава през БФС, т.е. на базата на изпратени документи от България, в УЕФА взимат решенията.

В ЦСКА се надяват, ако не успеят да преведат парите на Черноморец, да понесат единствено парична санкция от УЕФА. Но...клубът вече веднъж беше санкциониран. “Има и втора парична глоба, тя е по-висока. Едва при трето провинение следва изваждане от турнирите. Няма да се стигне до там, убедени сме”, заявиха от Борисовата градина, като допълниха, че се надяват до часове да стигнат до споразумение с Черноморец, плащайки част от парите по трансфера на Мишел Платини./БЛИЦ