Началото на месец ноември бе успешно за ЦСКА. Освен победата срещу Славия, която е трета поредна за "червените", стартира успешно и кампанията "Специални гости на "Армията", информира сайтът на столичани. Тя има за цел да запознае децата с историята, традициите и успехите на ЦСКА.

"Първите "Специални гости" бяха юношите от Академия ЦСКА, а през последната седмица имаше посещения последователно учениците от столичните 125 СУ "Проф. Боян Пенев" и 140 СУ "Иван Богоров". Те взеха участие в дискусионна лекция, изгледаха филм за славната "армейска" история, снимаха се в съблекалнята, на трибуните и пистата и дори имаха възможност да стъпят на тревата на "Армията".

Децата посетиха музея и се разходиха по "алеята на славата", след което се срещнаха с легендарните Димитър Пенев, бай Добри, Христо Запрянов и бившите футболисти и настоящи треньори в Академията - Владимир Манчев и Ивайло Иванов. Малчуганите бяха изключително развълнувани, снимаха се и си взеха автографи за спомен. Димитър Пенев им подари книгата "70 години слава", която ще остане завинаги в училищната библиотека. Директорът на Академията Пауло Кардозо запозна момчетата с условията, на които трябва да отговарят, ако искат да станат част от школата и ги окуражи да не спират да следват мечтите си", пишат "армейците" на сайта си. 

"Кампанията продължава с пълна сила, като вече има желаещи да ни гостуват от всички краища на България. За записвания ни пишете на [email protected]", уточняват още столичани.
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020