ЦСКА приема Етър в мач от 24-ия кръг на Първа лига. Двубоят е от 17:30 часа на стадион "Българска армия", като домакините обявиха свободен вход за всички дами по случай Международния ден на жената - 8 март.

Тимът на Стамен Белчев преследва задължителна победа, за да продължи гонитбата с Лудогорец в битката за титлата. Шампионите водят с 60 точки, а ЦСКА ще се озове отново на три зад тях, ако спечели днес. 

И трите срещи на "червените" тази седмица са срещу отбори от долната половина на класирането и са удобен момент отборът да набере инерция преди вечното дерби на 18 март. В понеделник избраниците на Белчев надвиха Дунав с 2:0 в Русе, днес е домакинството на Етър, а в неделя е гостуването на Пирин в Благовград.

"Армейците" в никакъв случай няма да си позволят подценяване на "виолетовите", след като през есента се препънаха на стадион "Ивайло" - 2:2. 

"Червените" ще бъдат днес и в неделя срещу Пирин без наказания си капитан Божидар Чорбаджийски. Стамен Белчев няма други проблеми около състава. Треньорът на Етър Красимир Балъков пък не може да разчита на наказаните Пламен Гълъбов и Самб Бадара. Както е известно, защитникът е под наем в Етър именно от ЦСКА.

Етър също се нуждае от точки, намирайки се на незавидното предпоследно 13-о място. Възпитаниците на Красимир Балъков все още не могат да намерят верния ритъм под негово ръководство. Откакто героят от САЩ`94 пое "болярите" тимът има две равенства и една загуба. 

Интересно е да се отбележи, че Красимир Балъков е губил само веднъж гостуване на ЦСКА в три шампионатни визити като треньор. Това се случва при последното му гостуване на 18 октомври 2014 г. - с 0:2 начело на Литекс. Преди това с Черноморец (Бургас) постига победа и равенство - 2:1 на 8 август 2010 г. на "Васил Левски" и 0:0 на 6 декември 2009 г. на "Армията".

Програмата на 8 март включва още два мача от Първа лига. в 12:30 часа е срещата Славия - Верея на "Васил Левски", а от 15:00 часа Пирин и Дунав ще спорят в Благоевград.

Вероятни състави:

ЦСКА: Черниаускас, Манолев, Барт, Бодуров, Жеферсон, Малинов, Тиаго, Алберг, Енрике, Десподов, Каранга

ЕТЪР: Иванов, Пашов, Василев, Скерлев, Атанасов, Сърмов, Руменов, Мане, Младенов, Батрович, Петков

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
ПЪРВА ЛИГА, СЕЗОН 2017/2018 - ТЕЛЕВИЗИОННА ПРОГРАМА