Капитанът на ЦСКА Божидар Чорбаджийски беше наказан за два мача. Това обяви Дисциплинарната комисия, която се събра на извънредно заседание днес, за да вземе решение по казуса. 

Чорбаджийски отнася санкцията заради невъздържаното си поведение в мача с Дунав в Русе, спечелен от "армейците" с 2:0. Националът удари два пъти без топка Васил Шопов, изпускайки нервите си, като домакините претендираха за червен картон на капитана на ЦСКА и дузпа в тяхна полза. Съдията Георги Кабаков обаче подмина ситуацията, показвайки само жълт картон на защитника. 

От "Армията" вече съобщиха, че наказват Чорбаджийски по вътрешния правилник на клуба. След полученото наказание за два мача "червените", а и самият Чорбаджийски, трябва да са доволни, тъй като той ще бъде на линия за вечното дерби с Левски на 18 март. Бранителят ще изтърпи санкцията си в двубоите с Етър този четвъртък и Пирин (11 март).

Решението на Дисциплинарната комисия: 

По отложен за разглеждане инцидент от срещата

ФК „Дунав”  Русе – ПФК „ЦСКА-София” София от 23 кръг ППЛ

На база експертен доклад по компетентност от Съдийската комисия, Дисциплинарната комисия  реши:

За удар на противников състезател на основание чл.22, ал.2, буква Г, колонка 2 ДК наказва Божидар Чорбаджийски – състезател на ПФК „ЦСКА-София” гр. София със спиране на състезателни права за 2 срещи и глоба в размер на 200 лева.

Секретар ДК:

/Н. Вълкова/

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
ПЪРВА ЛИГА, СЕЗОН 2017/2018 - ТЕЛЕВИЗИОННА ПРОГРАМА