Решение на УЕФА ще успокои финансовата обстановка в ЦСКА. Европейската централа е наредила на турския Мерсин да изплати в едномесечен срок 600 000 евро на "червените", които те очакват още от продажбата на Спас Делев. Новината съобщи пред БЛИЦ изпълнителният директор на ЦСКА Александър Тодоров.

"Понеже се търсят само негативни сензации в нашия клуб, ето ви нещо добро. Получихме преди няколко дни писмото от УЕФА. То е с дата 28 октомври, т.е. оттогава е влязло в сила решението. При положение, че Мерсин не ни се издължи в определения срок,  го очаква солидна глоба и отнемане на точки. Турският тим, доколкото ми е известно, в момента е на едно от горните места във временното класиране (б.р. - 6-о място) и ще атакува участие в евротурнирите.

Една подобна санкция би се отразила доста отрицателно върху актива на отбора. Така че - очакванията ни са да спазят срока, за да избегнат суровостта на европейската футболна централа. По този начин казусът с въпросните пари, които заедно с лихвите надхвърлят 600 000 евро, най-после ще бъде разрешен и сагата ще приключи благополучно за нас", каза още Тодоров.