Попълнете търсена ключова дума или фраза

ЦСКА срази Славия, възстанови аванса на върха ВИДЕО

https://blitz.bg/sport/bg-futbol/tsska-srazi-slaviya-vzstanovi-avansa-na-vrkha-video_515808.html Blitz.bg/Sport

"Армейците" удариха "белите" като гости в исторически мач за Георги Петков

Снимка: Startphoto.bg
Снимка: Startphoto.bg
Снимка: Startphoto.bg
Снимка: Startphoto.bg
Снимка: Startphoto.bg
Снимка: Startphoto.bg
Снимка: Startphoto.bg
Снимка: Startphoto.bg
Снимка: Startphoto.bg
Снимка: Startphoto.bg
1 от 10

ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Вижте как прогнозираха мача Маги Джанаварова и Ники Кънчев в играта "Ефбет Лига" на Букмейкър БЛИЦ

ЦСКА спечели с 2:0 при визитата срещу Славия на стадион "Александър Шаламанов" в столичното дерби от 25-ия кръг на efbet Лига и възстанови аванса си от четири точки пред Лудогорец на върха във временното класиране. Ветеранът Георги Петков изненадващо започна титуляр на вратата на домакините и на 47 години и 27 дни счупи собствения си рекорд за най-възрастен футболист, взел участие в мач от елита. Мено Кох (62) и Дюкенс Назон (67) вкараха головете за "армейците", а преди това две попадения - по едно за двата тима, не бяха зачетени след намесата на ВАР.

В отсъствието на наказания Златомир Загорчич, Славия бе воден от Мартин Кушев, а в началните минути ЦСКА владееше повече топката, но не можеше по никакъв начин да застраши вратата на Георги Петков, който се опитваше да накъсва и бави играта. На два пъти медицинският щаб на домакините влизаше на терена, за да му оказва помощ. Стигна се до кратки спречвания, които бяха потушени от Станислав Тодоров.

След половин час игра треньорът на "червените" Саша Илич трябваше да прави принудителна смяна, тъй като Тибо Вион се контузи при сблъсък с Велко Йеленкович и бе закаран с линейка в болница, а на негово място в игра се появи Маурисио Гарсес.

В 33-тата минута топката се оплете в мрежата на Густаво Бусато след удар на Галин Иванов от далечна дистанция, но попадението не беше зачетено след намеса на ВАР заради засада на Ахмед Ахмедов, който повлиял на видимостта на вратаря, след като топката рикошира в тялото на Мено Кох и влезе във вратата. Съсията Станислав Тодоров лично прегледа ситуацията на монитора край страничната линия и взе решение да не признае гола.

WINBET – Ранно изплащане, Бонус Колонка и още много изненади в Спорт! (18+)

След почивката гостите продължиха да бъдат по-активни и в 54-ата минута Тобиас Хайнц изведе с дълго подаване Дюкенс Назон, който се измъкна зад защитата на „белите“ и се озова очи в очи с Георги Петков, за да прати топката в мрежата, но при вдигнат флаг за засада. ВАР потвърди решението на страничния съдия и голът не беше зачетен.

В 62-ата минута Тобиас Хайнц изпълни корнер и прати топката във вратарското поле, а Емил Виячки изпусна Мено Кох, който от близко разстояние вкара за 0:1. Пет минути след това славистите сбъркаха при тъч, а Браян Морено пусна към Тобиас Хайнц, който навлезе в наказателното поле и изведе Дюкенс Назон, след което нападателят реализира за 0:2.

В 82-ата минута резервата Николов можеше да върне едно попадение, но Бусато скъси дистанцията и блокира с крак удара му, а и съдията отсъди нарушение в хода на атаката. В последната от редовните 90 минути Морено засече успоредно на голлинията подаване с пета, ала не намери вратата на Георги Петков. След това Шагоян излъга по много красив начин Добрев и стреля, но в аут.

След успеха си ЦСКА събра 63 точки на върха и има четири повече от Лудогорец. Славия заема седма позиция с 38 точки.

СЛАВИЯ - ЦСКА 0:2
0:1 Мено Кох (62), 0:2 Дюкенс Назон (67)

Най-важното от мача по минути:
1 - Начало на срещата.
10 - Станислав Шопов центрира опасно в наказателното поле на "белите", а Амос Юга имаше претенции, че е задържан, но ситуацията беше подмината от главния съдия и ВАР.
15 - Георги Петков започна да бави време още от самото начало на двубоя и беше устно предупреден от главния съдия.
22 - Вратарят на домакините не спира да изнервя играчите на ЦСКА и привържениците на "червените" с честите си бавения на играта.
29 - Тибо Вион се контузи и няма да може да продължи двубоя, той е заменен от Маурисио Гарсес.
33 - Незачетен гол! Галин Иванов стреля от дистанция, топката рикошира в Ахмедов, който се намираше в положение на засада, но след преглеждане на ситуацията с ВАР попадението не беше зачетено заради игра с ръка на играч на Славия.
45+2 - Тобиас Хайнц центрира от пряк свободен удар и след няколко рикошета топката попадна в краката на Махмутович, който стреля от точката на дузпата, но в тялото на Ертан Томбак, който се оказа последна преграда за "белите".
45+5 - Хайнц овладя топката в наказателното поле и шутира, но над вратата на Георги Петков.
45+6 - Край на първата част!
.............................................................
46 - Начало на второто полувреме.
51 - Маурисио Гарсес стреля опасно, но топката се оплете от външната страна на мрежата.
54 - Незачетен гол! Дюкенс Назон бе изведен зад защитата на "белите" и реализира във вратата на Георги Петков, но страничният съдия вдигна флага си и след проверка с ВАР попадението не бе зачетено заради тънка засада.
62 - ГОООЛ за ЦСКА! Тобиас Хайнц центрира от корнер, а Мено Кох засече с глава на близката греда и прати топката в мрежата за 0:1.
67 - ГОООЛ за ЦСКА! Домакините сбъркаха при изпълнение на тъч, Браян Морено отне топката и пусна с пета към Тобиас Хайнц, който напредна в наказателното поле и изведе Дюкенс Назон, разписал се в опразнената врата за 0:2.
79 - Дюкенс Назон получи жълт картон, след като при напускането си на терена провокира вратаря на Славия с думи и жестове.
90 - Маурисио Гарсес центрира във вратарското поле, където Браян Морено засече топката, но я прати встрани от вратата.
90+4 - Браян Морено отправи неточен удар от границата на наказателното поле.
90+6 - Край на мача! ЦСКА срази Славия като гост и възстанови аванса си от четири точки на върха.

Славия: 1. Георги Петков, 3. Ертан Томбак, 23. Емил Виячки (7671. Кристиян Стоянов), 55. Натан Гасама, 4. Людовик Соарес, 5. Велко Йеленкович, 19. Чунг До, 33. Галин Иванов – К, 8. Емил Стоев, 88. Тони Тасев (7311. Кристиан Добрев ), 9. Ахмед Ахмедов (7310. Владимир Николов)
Резерви: 21. Светослав Вуцов, 37. Венцислав Керчев, 10. Владимир Николов, 22. Дарко Тасевски, 17. Ерол Дост, 11. Кристиан Добрев, 71. Кристиян Стоянов, 83. Христо Попадийн
Треньор: Мартин Кушев

ЦСКА: 1. Густаво Бусато, 4. Мено Кох , 22. Енес Махмутович, 21. Амос Юга – К, 5. Брадли де Нойер, 15. Тибо Вион (3010. Маурисио Гарсес), 8. Станислав Шопов, 3. Жеферсон  (657. Джонатан Линдсет), 14. Тобиас Хайнц (7826. Марселино Кареасо), 17. Бисмарк Чарлс (6428. Браян Морено), 9. Дюкенс Назон  (6923. Жираир Шагоян)
Резерви: 25. Димитър Евтимов, 2. Юрген Матей, 6. Християн Петров, 23. Жираир Шагоян, 7. Джонатан Линдсет, 10. Маурисио Гарсес, 26. Марселино Кареасо, 28. Браян Морено, 30. Дауда Бамба
Треньор: Саша Илич

Стадион: "Александър Шаламанов", София
Съдия: Станислав Тодоров

Легенда:  - гол,  - автогол,  - жълт картон,  - втори жълт картон,  - червен картон,  - смяна,  - опасно положение,   - контузия,  - преглеждане на ситуация с ВАР

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК

Още по темата

Коментирай

10 Коментара