Черно море посреща ЦСКА в мач от 16 кръг на “А” група. Двубоят е от 14:30 часа на стадион “Тича”, а за съдия на срещата е назначен Станислав Тодоров. “Червените” са на 6 точки пред “моряците”, а това са единствените два отбора в първата седмица, които все още не са реализирали 20 гола от началото на сезона в “А” група.
 
Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов продължава да има неяснота около възможността Неманя Милисавлевич да участва в мача. Сърбинът има оток на глезена от мача с Берое. След изтърпяно наказание в игра се завръща Валентин Илиев. Джаксън Менди пък виси с картони и ако днес получи официално предупреждение, ще пропусне домакинския мач с Лудогорец.
 
Наставникът на Черно море Георги Иванов има няколко проблема за разрешаване. При “моряците” има двама наказани – Росен Колев и вратарят Георги Китанов. Гонзо ще избира между Иван Коконов и Стенли Окоро за дясното крило. Очаква се Тодор Паланков да остане резерва заради завръщането в игра на капитана Георги Илиев.
 
Във Варна ЦСКА ще опита да сложи края на една неприятна серия. “Червените” не са вкарвали гол на “Тича” вече 5,5 години. За последно “армейците” се разписаха във вратата на “моряците” като гост през април 2008 г., когато спечелиха с 2:0 след два гола на Ней. Така вече 5 мача или 527 минути ЦСКА не е вкарвал гол на Черно море във Варна. В тази серия се включват три нулеви равенства и две победи на “моряците” с 1:0.
 
more1.jpgЧерно море – ЦСКАcska.JPG
 
Днес от 14:30 часа по Нюз 7
Варна, “Тича”
Съдия: Станислав Тодоров
 
ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Черно море: Михайлов, С. Александров, Котев, Ал. Александров, Венков, Георгиев, Еденислон, Окоро, Г. Илиев, Райков, Бакари
Контузени: Божилов, Станчев, Младенов
Наказани: Китанов, Колев
 
ЦСКА: Черни, А. Попов, В. Илиев, Менди, Фо-Поре, Янчев, Чочев, Марсиньо, Гъргоров, Милисавлевич, Морейра
Контузени: няма
Наказани: няма
 
Баланс: 98 мача, 12 победи за Черно море, 23 равенства, 63 победи за ЦСКА, г.р. 66:187
 
ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ
* Черно море все още няма победа над столичен тим през този сезон – 4 равенства и 1 загуба
* Черно море няма загуба като домакин от началото на сезона
* ЦСКА е отборът с най-много победи с най-малкото цифрово изражение (1:0) – четири пъти
* “Червените” са с най-добрата защита в първенството – 6 допуснати гола или средно по 0,4 на мач
* ЦСКА е в серия от 8 поредни мача без равенство
* “Армейците” бележат средно по 1 гол като гост
* Най-често срещаните резултати във Варна между двата отбора са: 1:0 – 13 пъти (6 пъти за Черно море и 7 пъти за ЦСКА), 2:1 – 6 пъти (1 път за Черно море и 5 пъти за ЦСКА), 3:0 – 5 пъти (1 за Черно море и 4 за ЦСКА)
* Само двама чужденци (и двамата от ЦСКА) са вкарвали гол в мачовеге между двата тима – Саша Чирич и Ней
* Двата тима са играли само един път в 16 кръг във Варна. Това става през 1978 г. и “червените” бият с 3:1
* През ноември са се играли 5 мача във Варна, като 4 завършват 0:0 (през 1978, 1982, 2009 и 2012) и ЦСКА побеждава през 1972 г. с 3:1