ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Вижте как прогнозираха мача Теди Кацарова и Тончо Токмакчиев в играта Ефбет Лига на Букмейкър БЛИЦ

ЦСКА се изложи на старта на новото първенство и не успя да победи Хебър при гостуването на стадион "Георги Бенковски". Срещата от първия кръг завърши 0:0, а в герой за домакините, водени от "червената" легенда Любослав Пенев, се превърна Петър Дебърлиев. Стражът на тима от Пазарджик отчая "армейците" с отличните си намеси и не позволи да му бъде вкаран гол. А при предишната среща на "Георги Бенковски" "червените" го наказаха цели четири пъти. Припомняме, че през миналия сезон ЦСКА спечели и двата мача с Хебър с по 4:0. 

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+) 

Треньорът на столичани Саша Илич заложи на върха на атаката на младока Марк-Емилио Папазов, който през пролетния дял на миналия сезон игра като преотстъпен в Пазарджик и в края се превърна в герой с два гола при победата с 3:1 над Берое, с която тимът на Пенев запази мястото си в елита. Младокът на няколко пъти пропусна да накаже бившия си отбор тази вечер, а в 67-ата минута отстъпи мястото си на новото попълнение Майкъл Естрада.

Сред титулярите на ЦСКА попадна само един от привлечените това лято левият бек Сейни Санянг. Дошлите със статут на звезди Браян Кордоба, Естрада и Матиас Фаетон останаха на пейката. Опитният реализатор Данило Асприля пък бе извън сметките на Илич, тъй като все още е без картотека. В групата не попадна и голмайсторът на тима от миналия сезон Дюкенс Назон. Най-скъпата покупка на ЦСКА Матиас Фаетон беше вкаран в игра в началото на второто полувреме, но и той не успя да се разпише. 

Любо Пенев не можа да разчита на Карлос Охене, който няма картотека, но пък синът му Николас започна титуляр. За 18-годишния Пенев-младши това бе дебют в елита.

"Червените" започнаха по-активно и още в петата минута имаха шанс. Тобиас Хайнц отправи силен изстрел с десния крак към далечния ъгъл, но покрай левия страничен стълб на Дебърлиев. В 12-ата минута Асен Дончев подаде на непокрития Марк-Емилио Папазов, който обаче не уцели добре топката. В 21-ата Хайнц завърши добра атака на гостите, но имаше рикошет в тялото на съперник и корнер за "червените", след който не се случи нищо интересно. 

Натискът на възпитаниците на Саша Илич продължи и в 25-ата минута доста активният по десния фланг Асен Дончев центрира отлично за Папазов, който се извиси над Лазар Марин и засече с глава, но Дебърлиев демонстрира добър рефлекс и с плонж успя да избие с дясната си ръка в нов ъглов удар. 

Малко след това последва пауза заради горещото време и двата отбора се освежиха с вода. След паузата ЦСКА продължи да владее повече топката, но чистите голови положения липсваха. Малко преди края на полувремето Амос Юга стреля от 20-ина метра, но покрай десния страничен стълб. 

В началото на втората част Илич замени Шагоян с новото попълнение Матиас Фаетон. Гостите продължиха да атакуват и да търсят попадение. В 55-ата минута Папазов направи нов пропуск. Малко след това и Фаетон имаше възможност. Привлеченият от Гренобъл нападател отправи мощен изстрел, топката прелетя край целта в аут. 

В 67-ата минута бяха направени още три промени в състава на ЦСКА. Играта напуснаха Християн Петров, Марк-Емилио Папазов и Джонатан Линдсет, а в игра влязоха Мено Кох, Майкъл Естрада и Станислав Шопов. Малко преди това пък Любо Пенев направи първата си смяна, като извади сина си Николас и пусна Атанас Кабов, който преди дни бе привлечен от Септември (София).

В 77-ата минута Фаетон отново пропусна, като този път Естрада му подаде, той се обърна и стреля, но Дебърлиев отново бе непробиваем и спаси.

След това в игра се появи и младата надежда на ЦСКА Илиан Антонов, който замени Амос Юга, а капитанската лента отиде на ръката на Мено Кох. До края "армейците" оказаха тотален натиск, но без чиста голова ситуация и срещата завърши 0:0. 

Следващият мач на ЦСКА е на 21 юли (петък), когато на стадион "Българска армия" гостува Крумовград. Новакът хвърли бомбата в първия кръг, побеждавайки 3:1 шампиона Лудогорец.

Еfbet Лига - сезон 2023/2024

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!

ХЕБЪР - ЦСКА 0:0

По-важното от дербито по минути:
1 - Начало на мача.
5 - Удар на Тобиас Хайнц покрай лявата греда на вратата на Хебър. 
21  Шанс за ЦСКА. Джонатан Линдсет пое топката в половината на Хебър, видя вляво Сейни Сенянг, младият гамбиец пусна успореден пас за Тобиас Хайнц, който стреля, но играч на Хебър сложи пожертвователно тялото си, за да не се налага на Дебърлиев да прави спасяване.
26  Марк-Емилио Папазов беше близо до гол. Младият нападател на ЦСКА надскочи Лазар Марин пред Петър Дебърлиев и засече с глава центрираната от Асен Дончев топка, стражът на Хебър успя да спаси с дясната си ръка.
41 - Удар на Амос Юга, топката прелетя покрай вратата.
45+1 - Край на първото полувреме.
----------------
46 - Начало на второто полувреме.
46  Най-скъпата покупка на ЦСКА това лято Матиас Фаетон влиза в игра, записвайки дебют в Efbet Лига. Привлеченият от Гренобъл голмайстор замени Шагоян.
55  Кареасо подаде на Марк-Емилио Папазов, който стреля отляво, но не успя да намери очертанията на вратата, пазена от бившия му съотборник Петър Дебърлиев.
59  Матиас Фаетон отправи мощен изстрел, топката прелетя край страничната греда.
61  Любо Пенев вади сина си Николас, в игра влиза новото попълнение Атанас Кабов.
75 - Георги Николов падна в наказателното поле на ЦСКА, претендирайки за дузпа. Съдията Станимир Тренчев не се подлъга и остави играта да продължи.
77  Пропуск на Фаетон, който получи подаване от Естрада, беше с гръб към вратата, обърна се и стреля, но Дебърлиев спаси.
77 - Играта е прекъсната, за да могат играчите да се освежат с вода.
90+4 - Край на мача - 0:0.

Хебър
ХЕБЪР: 1.Петър Дебърлиев (к), 44.Николай Николаев, 43.Жоао Сеско, 24.Лазар Марин, 27.Роберт Мазан, 7.Георги Вълчев, 84.Стилиян Тисовски (71  3.Богомил Божуркин), 77.Октай Хамдиев, 10.Ангел Бастунов, 17.Николас Пенев (61  11.Атанас Кабов ), 9.Георги Николов  (90  13.Архан Исуф)
Резерви: 32.Матвей Игонен, 3.Богомил Божуркин, 5.Мартин Михайлов, 11.Атанас Кабов, 13.Архан Исуф, 18.Петър Димитров, 23.Сашо Лебанов, 99.Кристиян Янакиев
Треньор: Любослав Пенев


ЦСКА: 1.Густаво Бусато, 20.Асен Дончев, 6.Християн Петров (67  4.Meно Кох), 22.Енес Махмутович, 3.Сейни Санянг , 7.Джонатан Линдсет (67  8.Станислав Шопов), 14.Тобиас Хайнц, 21.Амос Юга (к) (78  13.Илиан Антонов), 10.Жираир Шагоян (46  11.Матиас Фаетон), 26.Марселино Кареасо, 24.Марк-Емилио Папазов (67  29.Майкъл Естрада)
Резерви: 25.Димитър Евтимов, 2.Браян Кордоба, 4.Мено Кох, 8.Станислав Шопов, 11.Матиас Фаетон, 13.Илиан Антонов, 16.Георги Чорбаджийски, 29.Майкъл Естрада
Треньор: Саша Илич

Пазарджик, стадион "Георги Бенковски"
Съдия: Станимир Тренчев

Легенда:  - гол,  - автогол,  - жълт картон,  - втори жълт картон,  - червен картон,  - смяна,  - опасно положение,   - контузия,  - преглеждане на ситуация с ВАР