ЦСКА ще стане като Байерн (Мюнхен)! Или поне феновете на тима ще са като тези на баварската машина. Това става ясно от изготвената от члена на УС на клуба Лъчезар Николов-Чезари презентация. Идеята е взаимствана от фен-структурата на победителя в Шампионската лига.

Ето какво представлява идеята на Чезари:

"ПФК ЦСКА като отбор с огромен брой привърженици на територията на цяла България се нуждае от организация позволяваща активното участие и подкрепата на всички свои фенове. За целта е необходимо да бъдат подкрепени феновете да изградят своите фенклубове по общини и населени места и които да излъчат свои представители – „координатори „ които да ги представляват на областно и национално ниво.

Обоснование за това е и желанието на отделните фенклубове да съществуват като отделни единици, които да изразяват собствени мнения относно ситуации и проблеми свързани с отбора. Този начин позволява и всeки фенклуб да взема свои собствени решения и да прави предложения към останалите фенклубове от цялата страна. Това е демократичен принцип, който позволява изявата на всеки един клуб поотделно, а също така концентрира енергията и идеите на фенклубовете от цялата страна.

Координаторите на всеки един фенклуб трябва да бъдат избирани от членуващите фенове, по качествата на кандидатите им и по демократичен принцип. Координаторите трябва да съгласуват предложения и идеи, идващи от собствените фенове или другите фенорганизации, да предлагат решения по проблеми, свързани с отбора или такива на фенклубовете. За осъществяване на координацията между отделните фенклубове е необходимо да има един централен координатор, който да подържа постоянна връзка с отделните координатори.

Цетралният координатор поддържа постоянна връзка с ръководството на отбора и подава информация по всички въпроси свързани с отбора към отделните фенклубове. Той координира и информацията по всички въпроси на фенживота на клубовете. Координирането на всички нива трябва да се осъществява най-вече по електронен път чрез мейлите на всеки един координатор, които трябва да бъдат официално посочени в сайта на клуба, в графата - „фен клубове „.В тази графа на сайта ще бъдат и публикувани и регистрираните фенклубове в страната и техните официални координатори.

В графата „дискусии” ще бъдат предлагани за коментар въпроси към фенклубовете от ръководството на ПФК ЦСКА, и съответните ежедневни въпроси от отделните фенклубове към ръководството. В същата графа ще бъдат коментирани и предложения на отделните фенклубове относно мероприятия, които те предлагат.

В графата „резервация билети „ ще бъдат приемани резервации за закупуване на билети. В графата „екскурзии” фенклубовете ще могат да осъществяват координация помежду си за екскурзии, свързани с посещения на мачовете на отбора в страната или в чужбина .

В графата „членски карти„ ще бъдат посочени редът за получаване на членска карта и съответните права и ангажименти които носят те. В графата „ заявка за закупуване на акции на отбора „ ще бъде посочен начинът, по който всеки едни фен или фенклуб могат да заявят количество акции, които искат да закупят и начина за закупуването им.

В графата „промоции „ ще бъде подавана информация за промоции при групово за купуване на количества на билети на отделни мачове, а така също и промоции при продажба на фенартикули на отбора.

В графата „други „ е оставена възможността да бъдат добавени други актуални опции свързани с живота на фенклубовете в страната .

Предлаганата организация е взаимствана от фенорганизацията на Байерн Мюнхен – Германия"