ЦСКА отново ще излезе с променен състав за гостуването си в Ловеч днес. Треньорският щаб на "армейците" реабилитира Мишел Платини и Грегъри Нелсън и те попаднаха в групата за дербито с Литекс. Сблъсъкът стартира в 16:30 часа в Ловеч.

Бразилецът има 50% шанс да излезе титуляр срещу Литекс, докато холандецът почти сигурно остава на пейката. Пената и Дуци ще мислят дo последно дали все пак да започнат мача с Платини. От тази дилема зависят постовете на Борис Галчев и Петър Стоянов. Ако той остане на пейката до Нелсьн, тогава на мястото в средата на терена зад нападателя ще играе Галчев. В този случай като дефанзивен халф до Тодор Янчев ще действа Петър Стоянов, а в центъра на защитата като партньор на Костадин Стоянов ще започне Пламен Крачунов.

Ако Платини е титуляр, Галчев ще играе на обичайната си позиция, а Петър Стоянов ще действа като централен бранител редом до Костадин Стоянов, подобно на мача с Миньор (3:1). В зоната на крайните защитници ще действат Бандаловски и Румен Трифонов. Под рамката на вратата ще бъде Райс Мболи, а негова резерва Благой Макенджиев. Интересната промяна в състава на „червените" е свързана с евентуалното появяване в стартовите единадесет на Антон Карачанаков, който е много вероятно да започне срещу „оранжевите". За негова сметка на пейката ще остане Станислав Костов, който игра в миналия кръг срещу Миньор, но беше притеснен и не се представи убедително.

Спортно-техническият щаб на ЦСКА може би ще предпочете да не го пуска в днешния напечен мач. На върха на атаката отново ще бъде поставен румънският голмайстор Янис Зику, който отбеляза хеттрик в предния кръг срещу "жълто-черните" от Перник, а от началото на сезона в "А" група вече има 12 попадения.

Както е известно, за ЦСКА днес няма да играе Жуниор Мораес, който е наказан, както и Иван Караджов. БЛИЦ първи ви информира още в петък,че вратарят и кондиционният треньор Иван Йовановски напуснаха клуба. Други трима – Павел Виданов, Денис Халилович и Саша Живец, също имат подобно намерение и чакат края на полусезона. Четиримата състезатели логично останаха извън групата за гостуването на “оранжевите”.

Треньорът на Литекс Атанас Джамбазки има доста кадрови проблеми. Той не може да разчита на трайно контузените Йеленкович, Георги Миланов и Бодуров. В групата за мача с ЦСКА попаднаха Момчил Цветанов и Сандриньо, които не са напълно готови за игра, но при всички положения ще бъдат използвани, макар и като резерви. Освен това и Илия Миланов е получил лека контузия в мача на младежите през седмицата срещу Австрия (1:1). Възможно е и той в последния момент да отпадне от сметките на Джамбазки, ако не се чувства напълно здрав.

ЛИТЕКС - ЦСКА
Днес от 16:30 часа
Ловеч, Градски стадион
Съдия: Ивайло Стоянов
Пряко по БНТ 1 и БНТ Свят

Вероятни състави

ЛИТЕКС: Евгени Александров, Илия Миланов, Итуа Онанга, Пламен Николов, Петър Занев, Александър Цветков, Максим Жос, Христо Янев, Том, Тиаго Мирасема, Светослав Тодоров

ЦСКА: Райс Мболи, Иван Бандаловски, Костадин Стоянов, Петър Стоянов, Румен Трифонов, Борис Галчев, Тодор Янчев, Антон Карачанаков, Мишел Платини, Спас Делев, Янис Зику

БАЛАНС - ТУК