ЦСКА приема Септември (София) в мач от 11 кръг на efbet Лига, който ще започне в 17:30 часа. „Армейците“ се завръщат за домакинство на Националния стадион „Васил Левски“, който през последния месец и половина беше затворен за футбол заради концертите на Ед Шийрън и Андреа Бочели, а след това и за подмяна на терена.

Днес ЦСКА ще опита най-сетне да запише убедителна резултатна победа. След успеха с 4:0 над Ботев (Пловдив) на 17 март „червените“ нямат триумф с повече от два гола разлика.

Моментът за подобна победа е удобен, тъй като столичният Септември исторически е любима жертва на ЦСКА. „Армейците“ не само нямат поражение, но и нямат загубена точка срещу този съперник в елита. На Националния стадион „червените“ ще опитат да спечелят 13-а поредна победна над Септември.

Няма друг отбор от елита, който да няма спечелена точка срещу ЦСКА. До началото на миналия шампионат подобно негативно постижение стоеше срещу Хебър, но в първия кръг на сезон 2023/24 тимът от Пазарджик направи нулево равенство с „армейците“. Това се случи в деветия мач на „гробарите“ срещу „червените“ на елитно ниво.

efbet Лига - сезон 2024/2025