Преминалият през Реал (Мадрид) Мартин Камано ще изкара проби в ЦСКА. 24-годишният централен защитник и други двама испанци - Хосе Луис Прието Арибас и Кристиан Санеметерио, се присъединиха към лагера на "армейците" в Австрия.

Oт снощи при "червените" е и френският нападател Грегори Акселрод, който е обличал екипите на френския ПСЖ и аржентинските Тигре и Ривър Плейт.

Четиримата нови взеха участие в първата тренировка на ЦСКА на австрийска земя. Днес в градчето Санкт Вайт група от 30 футболисти проведе интензивно сутрешно занимание, водено от Любослав Пенев.

От испанците най-интересна е визитката на снажния Мартин Камано, който е бил в школата на Реал (Мадрид), а след това продължава кариерата си в Албасете (Испания), Дънфърмлин (Шотландия) и Белграно (Аржентина). Той е висок 196 см и тежи 94 килограма.

Камано, както и Хосе Луис Прието Арибас, Кристиан Санеметерио и Грегори Акселрод ще се опитат да впечатлят треньорското ръководство в предстоящите контроли и евентуално да подпишат постоянни договори с клуба. Изпълнителният директор на ЦСКА Венцислав Живков изгледа цялото днешно занимание. Първата контрола на "армейците" от лагера в Австрия е в понеделник срещу Жилина. /БЛИЦ

Дошлите на проби испански състезатели:

Хосе Луис Прието Арибас

Роден на: 18 декември 1981 г.
Пост: Полузащитник
Ръст: 175 см.
Тегло: 69 кг.
Клубове: Атлетико Б (Мадрид), Мерида (Испания), Хетафе Б
Силен крак: Ляв
Семейно положение: Неженен

Кристиан Санеметерио

Роден на: 07 април 1981 г.
Пост: Нападател
Ръст: 173 см.
Тегло: 72 кг.
Клубове: Химнастик (Испания), Алкорн (Испания)
Силен крак: Ляв
Семейно положение: Неженен

Мартин Камано

Роден на: 20 април 1985 г.
Пост: Централен защитник
Ръст: 196 см.
Тегло: 94 кг.
Клубове: Реал (Мадрид), Албасете (Испания), Дънфърмлин (Шотландия), Белграно (Аржентина)
Силен крак: Десен
Семейно положение: Неженен