ЦСКА постигна победа с 3:1 при гостуването Раднички (Ниш), заемащ 8-ото място във временното класиране в Сърбия. Контролата се явяваше генерална репетиция на "червените" за вечното дерби с "Левски". Интригуващият сблъсък е на 20 октомври (събота) от 16:00 часа на Националния стадион "Васил Левски".

Успехът на "армейците" в Сърбия дойде след попадения на Тасио в 33-ата минута, Антон Карачанаков удвои секунди по-късно, а третия гол реализира появилият се като резерва Сержиньо в 79-ата. За тима от Ниш се разписа Милан Йованович в 38-ата.

За селекцията на Стойчо Младенов силно игра Серж Нюаджи, който започна титуляр, асистира за първите два гола, а освен това можеше и да отбележи, но малко не му достигна да накаже сърбите.

Двубоят в Ниш беше изгледан на живо от собствениците на ЦСКА Димитър Борисов и Иво Иванов. Сред зрителите беше и бившият спортен директор на "армейците" Драголюб Симонович.

В началните минути действията се развиваха предимно в центъра на терена, като и двата отбора разиграваха продължително топката без да създават голови опасности. В 10-ата минута бе извършено нарушение срещу Антон Карачанаков. Потърпевшият застана зад топката и стреля, но ударът му не намери очертанията на вратата. В 15-ата Милан Йованович остана сам срещу Черни, но не успя да го преодолее. В 22-ата Стаменкович направи добър пробив по десния фланг и центрира в наказателното поле на ЦСКА, където Митрович засече с глава, право в ръцете на стража на "армейците".

В 33-ата минута Серж Нюаджи проби по лявото крило, задържа добре топката и пусна към Тасио. Таранът овляда на гърди и с премерен удар прониза вратаря Петрич - 0:1. Само минута по-късно избраниците на Стойчо Младенов удвоиха преднината си. Отново Нюаджи действаше добре по фланга, центрира в наказателното поле към Антон Карачанаков, който отбеляза с глава - 0:2.

Малко след това Джереми Родригес изведе Нюаджи сам срещу вратаря на домакините, но тъмнокожият нападател на ЦСКА стреля право в тялото му.

В 38-ата Милан Йованович се възползва от хитър пас зад гърба на Пламен Крачунов, озова се очи в очи срещу Черни и го преодоля за 1:2. При този резултат приключи първото полувреме.

На полувремето бяха направени две смени в състава на ЦСКА. Ангел Грънчов замени Апостол Попов в центъра на отбраната, а Александру Пакурар се появи, докато Тодор Янчев напусна терена. В 56-ата Нджонго Присо замени Карачанаков. В 59-ата минута правилата бяха нарушени срещу Тасио и бе отсъден пряк свободен удар за ЦСКА. Пакурар стреля силно, но вратарят спаси.

В 62-ата минута Тенгариня замени Джереми Родригес, а малко след това Нюаджи отстъпи мястото си на Сержиньо. В 68-ата минута и Мишел Платини влезе в игра, на мястото на Тасио. Минута след това Платини стреля от движение, но не успя да вкара.

Няколко минути по-късно пред Присо се откри шанс за гол, но изстрелът му мина на сантиметри от дясната греда. Петрович от състава на Раднички също не успя да се разпише, след като бе намерен на добра позиция, но прати топката над гредата. В 75-ата бе направена двойна смяна в ЦСКА, като Скиорили и Милен Иванов замениха съответно Абел Анисе и Лукас Саша. В 79-ата Иван Бандаловски центрира отдясно в наказателното поле на сърбия, където резервният вратар на домакините изпусна топката и тя попадна в краката на Сержиньо, който се разписа без проблем в опразнената врата, донасяйки победата на "армейците" с 3:1.

РАДНИЧКИ (Ниш) - ЦСКА 1:3
0:1 Тасио (33), 0:2 Антон Карачанаков (34), 1:2 Милан Йованович (38), 1:3 Сержиньо (79)

Контролата по минути - ТУК
cska.JPG

ЦСКА: 12.Томаш Черни, 2.Джереми Родригес (62-24.Бернардо Тенгариня), 66.Пламен Крачунов (81-33.Юнес Бенжелюн), 19.Апостол Попов (46-25.Ангел Грънчов), 8.Лукас Саша (75-27.Милен Иванов), 11.Иван Бандаловски, 5.Тодор Янчев (46-20.Александру Пакурар), 14.Серж Нюаджи (65-10.Сержиньо), 17.Абел Анисе (75-18.Себастиян Скиорили), 29.Тасио (68-23.Мишел Платини), 71.Антон Карачанаков (56-99.Нджонго Присо)
Резерви: 88.Благой Макенджиев, 10.Сержиньо, 15.Станко Йовчев, 18.Себастиян Скиорили, 23.Мишел Платини, 24.Бернардо Тенгариня, 25.Ангел Грънчов, 27.Милен Иванов, 33.Юнес Бенжелюн, 20.Александру Пакурар, 55.Илияс Кириакидис, 99.Нджонго Присо
Треньор: Стойчо Младенов

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В "А" ГРУПА

КЛАСИРАНЕТО В "А" ГРУПА