Ръководството на ЦСКА ще заведе дело на стойност 11 милиона лева срещу бившите собственици на клуба от "Титан". Това съобщи днес пред медиите идеологът на "червените" Александър Томов.

"Завеждаме поредица от дела. Най-голямото е към "Титан". Те подписаха, че ще покрият част от задълженията на клуба, но не го направиха. Имаме нотариална покана. Делото срещу "Титан" ще бъде за 11 милиона лева. Ще има и още една нотариална покана", закани се на Димитър Борисов и Иво Иванов бившият вицепремиер.

"Заварихме няколкостотин неплатени на служителите. Огромни списъци. Не знам как това е възможно да се случва в съвременна България. Състезатели, треньори... Заварихме заплати, давани на приятели. Някои, които се пишат огромни цесекари, и те са на опашката от бившето ръководство", допълни Томов.

На днешната пресконференция също така беше обявено и нещо любопитно - "Лира Инвестмънтс", която държи акциите на ЦСКА, се управлява от фирми на Томов.

"Лира Инвестмънтс" държи акциите. Аз, чрез мои фирми контролирам "Лира" и поради тази причина бях обявен за основен акционер. Иначе лично аз притежавам 198 000 акции. Купих ги, за да помогна на ЦСКА. На практика купих акции от себе си", разясни Томов.

Article.jpg