„Чувствам се много щастлив в Левски. Искам победа с 1:0. Без победа е трагедия.“ Думите са на капитана на Левски Вандерсон Цунами в предаването "Домът на футбола" преди предстоящото дерби срещу ЦСКА в събота.

„Спокоен съм и много фокусиран и концентриран преди дербито с ЦСКА. Дните преди големите мачове се усеща онова чувство на пеперуди в стомаха. Нормално е да има вълнение преди такъв мач. Нахлуват и спомените от изминали срещи. Идва и онзи познат адреналин преди този голям мач“, сподели Цунами.

„Няма как да забравя победата с 1:0 във финала за Купата. Беше фантастичен момент. Не искам да си спомням загубата от ЦСКА с 1:3. Тези моменти не са добри“, уточни капитанът на Левски.

„И нашият противник е в труден период. Не изживява най-добрите си мигове. В дербито няма никакво значение от моментно състояние. Това е тотално различен мач. Ние обаче мислим само за едно – за победата“, каза още бразилецът.

Любопитен момент в предстоящото дерби е фактът, че капитаните на двата отбора са чужденци, и по-точно бразилци. Цунами за Левски и Густаво Бусато за ЦСКА.

„Разбира се, че познавам Бусато. Познаваме се от много време, но и в интерес на истината от много време не сме разговаряли. Като капитани искаме едно – отборите ни да се представят на високо ниво. Но сега не е моментът, в който можем да се шегуваме. Мога да кажа, че той е много добър вратар“, добави бранителят.

„Не искам да говоря за ЦСКА. Концентриран съм изцяло върху нашето представяне. Интересуваме се само от Левски. Виждате нашите резултати този сезон. Играем добър футбол. Не винаги печелим, но това е нормално. Колективът е много добър. Играем здраво. Опитваме се през целите мачове да не оставяме съперника да диша,“ добави 28-годишният футболист.

Запитан как се печели дерби с ЦСКА, Цунами отговори: „Дербита се печелят с настройката, с която се излиза на терена. С желание за победа. Дух за победата. Ако успееш да се подготвиш по този начин и да излезеш така, преди мача можеш да очакваш успех.“

„Треньорският ни щаб е съставен от най-големите професионалисти. Те искат от нас да се тренира здраво. Те самите са работохолици. И успяха да ни заредят и нас. Виждайки тяхното желание за работа и ние действаме по същия начин и смятам, че сега нещата се получават добре. Не беше трудно и не му отне много време на Генчев да спечели нашето доверие. Ние сме едно цяло. Много е просто. Не трябва да забравяме, че ние сме футболисти на Левски. На терена и извън него“, каза още бразилецът.

„Просто искам да играя. Затова в сравнително кратък период вече имам над 100 мача за Левски. Независимо каква роля ми да дадат, съм готов да жертвам всичко в името на Левски“, завърши Цунами.

efbet Лига - сезон 2024/2025

 подкрепя българския спорт