Треньорът на Етър Цанко Цветанов призова феновете на "виолетовите" да напълнят стадион "Ивайло" за първия домакински мач за сезона. Утре от 18:00 часа тимът приема Черно море в опит да запише втора поредна победа след завръщането в "А" група. Както е известно, Етър постигна успех с 3:2 при гостуването на Монтана в 1-ия кръг.

"Стартирахме добре, за първи път ще играем пред наша публика. Надявам се феновете да ни подкрепят. Имаме нужда от тях. Сигурен съм, че нашият отбор ще се постарае да покаже най-доброто от себе си. След толкова дълго отсъствие от „А“ група отборът ни се завърна, и то с победа на негостоприемен терен в Монтана. Спечелихме като гост, и то губейки до почивката, което говори за нивото на отбора ни. Надявам се, че срещу традиционно добър отбор като Черно море ще направим всичко по силите си, за да спечелим", заяви Цанко Цветанов на пресконференцията си преди двубоя.

В момента спецът разполага с 25 футболисти, включително тримата вратари и юношите. Лек проблем има единствено халфът Николай Петров, но надеждите са до събота да е готов за мача. Треньорският щаб ще определи групата след петъчната тренировка от 18 часа.

„Надявам се много хора да дойдат да ни подкрепят. Очаквам централната трибуна да се напълни, тя събира 7000 места. От южната страна не разрешават на хората да влизат, не знам защо са необходими тези мерки за сигурност. Ако снимате стадион „Ивайло“ сега, няма нищо общо с този отпреди два месеца. Работихме много здраво и сега стадионът има нормален вид. Тепърва предстои още работа, прави се проект за да бъде стадионът трета категория на УЕФА, т.е. на него да се играе в групите от Лига Европа. Това е благодарение на подкрепата на кмета Даниел Панов, не мога да кажа същото за общинските съветници", каза Цветанов.

"Не искам да залитаме от едната в другата крайност – не искаме да сме нито Лудогорец, нито Светкавица. Искам да играем добре и ще видим къде ще се класираме. Етър е отбор, който иска да печели всеки мач, не е сериозно да подценим сериозен тим като Черно море. Познавам съперника, гледах и първия мач с Лудогорец, загубиха едва след като останаха с десет човека, дотогава мачът бе равностоен. Който иска да гледа добър футбол – нека да заповяда на стадион „Ивайло“! Мога да нарека Велико Търново моя роден град, в него се случва нещо хубаво във футбола и нека хората по трибуните бъдат част от това“, добави Цанко Цветанов.