Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ 3!

Цанко Цветанов ще продължи да води Етър и занапред, стана ясно на пресконференция на стадион "Ивайло", която той даде заедно с изпълнителния директор на "виолетовите" Ендер Дурмушев. Брифингът беше по повод на събитията след мача с Берое, загубен с 0:1 след автогол на Костадин Гаджалов в 88-ата минута. Както е известно, турският собственик на клуба от Велико Търново Фейзи Илханлъ обяви, че след двубоя в Стара Загора Цветанов си е подал оставката. Впоследствие специалистът опроверга това твърдение.

"Не съм подавал оставка и не смятам да го правя", коментира Цветанов пред БЛИЦ по-рано през деня и призна, че е бил обвинен от клубния шеф, че е продал мача с Берое.

На пресконференцията стана ясно, че Цветанов се е помирил с турските босове и ще продължи да води Етър. На нея присъстваха и общинските съветници Камен Алексиев и Румен Димитров. Последният изрази подкрепата на Общинския съвет към Цанко Цветанов. На брифинга присъстваха и доста фенове, които отново изразиха подкрепата си към Цанко Цветанов, а после изгледаха тренировката на "виолетовите".

"Информацията, че съм си подал оставката, не е вярна. Имам тригодишен договор с Етър и смятам да остана. Имам цели и амбиции Етър да се развива като клуб, случиха се и доста положителни неща в него", заяви героят от САЩ`94.

Думите му бяха потвърдени от изпълнителния директор Ендер Дурмушев, който заяви, че Фейзи Илханлъ не е бил разбран правилно и въпросът му е зададен в друг контекст.

"Да, Цанко е треньор на Етър. След мача с Берое г-н Илханлъ направи разговор с Цветанов защо е пуснал в игра Гаджалов, който стана причина за автогола. Тонът стана по-висок и се случиха тези неща. Но искам да подчертая, че Цанко Цветанов не е уволнен и остава треньор на Етър", каза Дурмушев.

На въпрос дали клубът дължи пари на треньора и играчите, той поясни, че футболистите имат да взимат само последната си заплата, която вместо на 25-о число ще получат на 31-о, както и премията за мача в Монтана. "На Цанко дължим 10 000 лева, а останалите 20 хиляди са му изплатени, освен заплатата. И те ще се платят в най-скоро време", увери Ендер Дурмушев.

Цанко Цветанов заяви, че застава зад вкаралия си автогол Костадин Гаджалов, както и зад всеки играч, но ще му даде малко почивка. Той обмисля да покани психолога - професор Татяна Янчева да поработи с играчите на Етър. Както е известно, Янчева наскоро беше освободена от "Левски" по нареждане на шефа Иво Тонев.

"Надявам се да си изпълня договора. Заедно с хората, които работихме в клуба, направихме отбор. Аз няма да предам футболистите, голяма част дойдоха и заради мен. Надявам се да изгладим противоречията, които имаме и да работим с футболистите. Вече мислим за следващия мач с Пирин (Гоце Делчев) в събота“, завърши Цанко Цветанов.