Капитанът на ЦСКА Александър Тунчев иска вечният съперник „Левски” да бъде в първата шестица. През уикенда предстои да се изиграе последният кръг от редовния сезон в „А” група, след което таблицата ще бъде разделена на две шестици. Съдбата на „сините” е в ръцете на ЦСКА - за да бъде отборът от "Герена" в горната половина, „червените” трябва да не загубят мача си срещу „Ботев”.

„Ако мога да избирам, бих искал „Левски” да не изпадне от първата шестица. За всеки футболист е удоволствие да играе в такива дербита”, заяви Тунчев, след като даде началото на футболен турнир за училищни отбори.

„Нашият отбор се бори да стане шампион, така че вие сами си направете извода как ще излезем в неделя на самия мач. Това са спекулации, които дори не искам да коментирам”, заяви капитанът на ЦСКА.

„Дали ще е плюс за ЦСКА още две дербита с „Левски”, ще разберем, след като се изиграят мачовете, и разбира се, ако сме ги победили. Но тези мачове ще бъдат истински плюс за българския футбол”, продължи опитният защитник.

„В ЦСКА няма чак такова напрежение, за каквото се говори. Слушаме единствено това, което ни казват нашите треньори и ръководители. Гледаме да не обръщаме внимание много на писанията в пресата!”, каза още Тунчев.

„Не мога да кажа защо играем слабо от началото на пролетта. Направихме добра подготовка в Турция. Не знам дали се дължи на някакво напрежение или е моментно отпускане. В ЦСКА всеки един дава максимума от себе си, а кой ще играе, решава треньорът”.

„Преди самия лагер в Турция си мислихме, че толкова дълго време в чужбина ще бъде доста тягостно. Но нямаше никакви дрязги между играчите и обстановката бе много спокойна. В момента се чувстваме добре кондиционно, но в първите два мача не показахме това, което можем”, завърши Тунчев.

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите

Купа на България - сезон 2014/2015