Легендарният Трифон Иванов е използвал земетресението в Стражица през 1986 година, съвпадащо със сватбата му, за да се докаже като най-бърз от националите ни. Това сподели именитият треньор Георги Василев. Гочето беше сред хилядите, които днес изпратиха Туньо в последния му земен път. Василев беше треньор на железния защитник в Етър, а после и в ЦСКА.

След поклонението в чест на легендарния българин, Гочето разказа за преживяванията си с Туньо.

"Имам много преживявания с него. Беше чист човек, всичко правеше от душа и сърце. При него номерата бяха много и все в тон, с който успяваше да ни разсмива", сподели Гочето.

"Трифон Иванов винаги се е държал на по-заден план. Не изпъкваше, не е хвърчал напред, за да се показва колко е велик. Той си остана земен човек и сега след като го загубихме, го оценяваме какъв човек е бил. Това говори, че сме загубли много чист човек", продължи легендарният треньор, извел Етър до шампионската титла през 1991 година.

"Много любопитни моменти имам с него. Спомням си какво направи на сватбата си с Марияна. Бяхме в ресторанта до стадион "Ивайло". В най-неудобния момент имаше земетресение... паника, всички скачат и бягат, естествено и аз бягах. Трифон първи избяга, след което се връща и вика: "Тренер, видя ли кой е най-бързият от отбора?". Така той показа, че е най-бързият", сподели Гочето, припомняйки си една от многото любопитни случки, които е преживял с Туньо.

ВСИЧКО ЗА ТРИФОН ИВАНОВ - ТУК!!!