Твърдица вече се радва на стадион за милиони. Реконструираното спортно съоръжение, разположено в полите на Стара планина, беше официално открито днес пред около 500 човека. На церемонията присъства председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов, министърът на земеделието и храните Десислава Танева, кметът на Община Твърдица Атанас Атанасов, други гости, жители на подбалканското градче и околието.

Реконструкцията на Градския стадион продължи почти година. Спортното съоръжение разполага с трибуна с козирка и седящи места за 2800 човека. Към основния терен бяха изградени две игрища - едното е за футбол с изкуствена настилка, а другото е комбинирано спортно игрище за баскетбол, волейбол и тенис. Бижуто на Твърдица има и лекоатлетическа писта.

Съоръжението бе изградено по проект на Община Твърдица по Програма за развитие на селските райони, който е на обща стойност почти 6 милиона лева. Проектът включва още картинг писта, която ще бъде открита на 22 октомври, както и изградените вече стадион в Бяла паланка и спортна площадка в Шивачево.

"Стадионът е страхотен, трябва много да си го пазим. Вече с голямо желание ще посещаваме мачовете, а дано още през следващия сезон тук да се водят битки от "В" група, а след година-две и "Б" група", коментираха твърдичани, които днес за първи път заеха места на модерната трибуна, която в по-голямата си част е със зелени седалки, а с бели е изписано името на града.

Твърдица от този сезон има и втори футболен клуб. Освен Балкан, на стадиона домакинските си мачове от сливенската областна група ще играе и ОФК Твърдица. Двата тима премериха сили днес в контролен мач, който беше от две части по 20 минути. Оспорваната битка завърши 2:2 и се стигна до изпълнение на дузпи, след които играчите на ОФК ликуваха.

твърдица_стадион_1.jpg

Футболистите и на двата отбора споделиха пред БЛИЦ, че са приятно изненадани от перфектното тревно покритие на терена. Повечето от тях до този момент само бяха мечтали, че един ден ще ритат при толкова добри условия. Със сигурност и противниците на твърдишките отбори ще идват за гостуванията с голямо желание.

"Свикнали сме да играем на селски ниви, но вече ще можем да демонстрираме техника и може би по-лесно ще нижем победа след победа", оптимисти са играчите на Балкан и ОФК.

Първите официални мачове предстоят този уикенд от 16:00 часа. ОФК Твърдица е домакин на Гранит (Сборище) в събота, а в неделя Балкан приема Самуил от село Самуилово.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ

_______________________________1.jpg

Картинг пистата в Твърдица:

Твърдица_картинг_1.jpg