На 55-годишна възраст е починал бившият футболист и треньор на ФК Родопа (Смолян) Юлиян Сюрджиев - Дашката, съобщиха от клуба.

"С голямо прискърбие научихме за кончината на нашия голям футболист и треньор, отдал сърце и душа за клуба през годините - Юлиян Сюрджиев – Дашката. За съжаление той остава завинаги на 55-годишна възраст, след като загуби битката за живота си, след няколко месечно боледуване. Почивай в мир, Дашка! Ти ще останеш завинаги в нашите сърца!", тъгуват от клуба от Смолян.

Юлиян Сюрджиев стартира футболната си кариера от родния си Рудозем. Учи в Спортното училище в Пазарджик, минава през Хасково, после пристига в Смолян и години наред защитава като футболист емблемата на Родопа. Беше няколко години на съдийското поприще и треньор в детско-юношеската школа на клуба. Бил е старши треньор и на тима на Рудозем. С неговата работа е свързана и последната промоция на Родопа (Смолян) в трета лига. Той води тима до пролетта на тази година, когато заради здравословни проблеми се оттегли.

Синът му Адриан Сюрджиев е футболен съдия в ранглистата на Трета лига, но има мачове и във второто ниво на българския футбол.

Погребението на Юлиян Сюрджиев ще бъде на 27 октомври, петък в Гробищния парк на кв. „Възраждане“, в Рудозем от 15:00 часа.

Екипът на БЛИЦ поднася искрени съболезнования на близките на починалия.