УЕФА е на път да взриви българския футбол с решение за изхвърляне на ЦСКА от евротурнирите за 3 години. Сензационната новина е твърдение на "Меридиан Мач". Причината за това били финансовите проблеми на тима от Борисовата градина. Вместо "червените" още този сезон в Европа ще играе "Левски", който независимо от резултатите си до края на сезона няма как да бъде изместен от петото място. От Нион вече са уведомили БФС, а оттам и "сините".

На "Герена" са били смутени от новината, тъй като идва в последния момент и изцяло пренарежда графика за подготовка през лятото. Така на 6 юли "сините" ще излязат в първия си мач от предварителните кръгове на Лига Европа. Ситуацията напомня скандалното лято на 2008 г., когато ЦСКА стана шампион с 16 точки аванс, но в крайна сметка в квалификациите за ШЛ игра "Левски".

Любопитното е, че и "сините" са били заплашени с изхвърляне от Европа, но са успяли да си оправят дълговете. Суровото наказание от УЕФА било и заради отказа на ЦСКА да участва в Европа миналата година, допълва "Меридиан Мач".