Съдийска бригада от Гърция получи от УЕФА наряд за първия мач между Лудогорец и Петрокуб (Молдова) от плейофния квалификационен кръг на Лига Европа. Двубоят на „Хювефарма Арена“ ще се играе в четвъртък (22 август) от 21:00 часа.

Главен съдия ще бъде 39-годишният Анастасиос Папапетру. До момента той не е водил мачове на български отбори на клубно или национално ниво. На 3 септември 2017 година е бил четвърти рефер на европейската квалификация между Нидерландия и България (3:1), когато главен съдия е Анастасиос Сидиропулос.

Помощници на Папапетру ще бъдат Трифон Петропулос и Йорданис Аптосоглу. За четвърти арбитър е назначен Александрос Цакалидис, а за ВАР ще отговарят Ангелос Евангелу и Спиридон Зампалас.

Реваншът на стадион "Зимбру", който е на 29 август в Кишинев, е поверен от на германеца Саша Щегеман. Той вече веднъж е участвал в мач на Лудогорец - като четвърти съдия на двубоя с Интер (2:1) в Милано от 1/16-финалите в Лига Европа през февруари 2020 година.

Помощници на 39-годишния Щегеман ще бъдат сънародниците му Марко Ахмюлер и Кристоф Гюнш. Четвърти съдия е Мартин Петерсен, а със системата ВАР ще оперират Бенямин Бранд и Рийм Хюсеин.

Българското участие в Европа - сезон 2024/2024

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2024/2025