Хърватският съдия Иван Бебек получи наряд от УЕФА за предстоящата в понеделник квалификация за Евро 2020 от Група „А“ между България и Англия. Той ще трябва да решава дали да прекрати мача, ако от трибуните се чуят расистки обиди към играчите на "трите лъва".

Както е известно, англичаните изразиха готовност да напуснат терена при прояви на расизъм. Освен това мачът е обявен за рисков и ще има трима шпиони сред българските фенове, които ще докладват на дежурния делегат за прояви на расова дискриминация от страна на родните запалянковци.

42-годишният Бебек, който в личния си живот работи като застраховател, е международен рефер от 2003 г. Роден е в Риека и говори свободно английски и италиански език.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Хърватинът до момента е свирил само един мач на националния отбор на България. Това е европейската квалификация срещу Ейре на 28 март 2009 г., когато правим 1:1 като гост. Сега 10,5 години по-късно Бебек отново ще ръководи мач на „лъвовете“.

Иван Бебек има още досега с български отбори. През есента на 2006 г. той ръководи нулевото равенство на Локомотив (София) като гост на Фейенорд, а през февруари 2017 г. беше съдия при домакинската загуба на Лудогорец с 1:2 от ФК Копенхаген в 1/16-финалите на Лига Евпропа.

Нашата квалификационна група за Евро 2020