Европейската футболна централа УЕФА се задейства по скандала с уговорени мачове в родната „Б” група. След като БЛИЦ разкри за странните действия на рефера Димитър Андреев в мача Верея – Локомотив (Мездра) (1:0), последва декларация от Септември (Симитли), в която твърдяха, че играчите на Пирин (Разлог) са взели 12 000 лева, за да играят симулативно срещу Верея. По-късно БФС започна разследване по случая, а в него вече се намеси и УЕФА.

„Имаме назначени служители по линия на УЕФА, които се занимават с феърплея и следят първенствата ни като цяло. Президентът на БФС Борислав Михайлов подписа писма до прокуратурата и до МВР-Благоевград във връзка с изнесената информация за съмнения за уговорени мачове.

Ние проведохме и заседание на Комисията по феърплей. Бяха привикани всички отбори. Всичките техни представители, които дадоха показания, казаха в един глас, че такова нещо няма - в това число кметът на Симитли Апостол Апостолов и изпълнителният директор на Септември Методи Стойнев. Те двамата бяха инициатори на срещата. Писмено потвърдиха, че изобщо не се е случвало подобно нещо - уговорен мач с участието на местния клуб.

По въпросния случай имаме запитване от УЕФА и сме подготвили отговор за всичко, което сме свършили по изясняването на тези съмнения за уговорени мачове. Има си държавни органи, които да проверят достоверността на подобни твърдения. БфС доказва с работата си през последните години, че се бори срещу нарушаването на феърплея - знаете,че имаше клубове,които бяха извадени от групите, имаше един отбор в „А" група, който дори вече не съществува. Но до този момент не сме получили от разследващите държавни органи никакъв отговор", заяви директорът на първенства и турнири в БФС Антон Попов.