Фенове на Пирин (Благоевград) свидетелстваха за брутално полицейско насилие срещу украинеца Владимир Будников, който пострада по време на мача на „орлетата“ срещу Левски (0:3). Впоследствие студентът, пристигнал у нас преди началото на войната в родината си, е откаран в спешното отделение на болницата в Благоевград. След това е транспортиран в столичната УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов", тъй като се оказва, че има проблеми с белите дробове. Интересното е, че на почивката на мача Будников е награден като един от доброволците, които пътуваха до Украйна с клубния рейс на Пирин, който беше наречен „Автобус на надеждата“.

На служебната поща на БЛИЦ СПОРТ беше изпратено видео, заснето от фен на Левски, което показва поведението на полицаите при извеждането на Владимир Будников от трибуните към терена на стадиона в Благоевград.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

„Запалихме 5 факли и хвърлихме 5 бомби. След това някой даде заповед на полицаите да нахлуят на трибуните и да нападнат феновете. Не сме провокирали с нищо. Явно го бяха набелязали. Хванаха го и започнаха да го влачат по земята, за да го изведат. Един полицай или жандармерист дойде при мен и каза: „Ти си следващият“. Може би 20-30 минути чакахме, за да дойде линейката. Ние не виждахме какво се случва през това време, тъй като беше обграден от около 20 униформени. Искаме прокуратурата да се самосезира, министър Рашков да се самосезира, защото имаме снимки, че срещу момчето долу е прилагано физическо насилие“, заяви привърженикът на „орлетата“ Станислав Илиев в предаването „Тази сутрин“ по bTV.

В една от фенските групи на Пирин във „Фейсбук“ свидетел разказва, че докато е влачен от униформените, Владимир няколко пъти си удря главата в стълбите. Той допълва и за напълно неадекватните действия на човек, който е проверявал състоянието на Владимир Будников.