Левски победи Пирин (Благоевград) с 3:0 в мач от 25-ия кръг на efbet Лига. "Сините" откриха резултата с гол на Уелтън в 4-ата минута. Той отправи удар от далечно разстояние, а топката се отклони и от напречната греда, за да матира Георгиев. В края на полувремето Илиян Стефанов удвои преднината на тима. Левски удари и трети път, а голмайстор отново беше Уелтън, който стреля диагонално, топката се отклони от бранител на Пирин и влезе в мрежата на Георгиев в 74-ата минута. След този успех момчетата на Станимир Стоилов вече имат 39 точки и са пети, а Пирин е на 11-ото с 27.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Уелтън изведе Левски напред в резултата още в 4-ата минута. Пирин отвърна веднага, но удар на Карачанаков не намери целта. В 12-ата минута Илиян Стефанов се оказа на голова позиция, но ударът му от точката на дузпата мина доста встрани от вратата.

В 18-ата минута Спас Георгиев стреля опасно, но право в ръцете на Михайлов, а освен това имаше и вдигнат флаг за засада на нападателя на Пирин. Пет минути по-късно Карачанаков пробва мерника си от пряк свободен удар, но топката се отклони в стената и стана много лесна за вратаря на Левски.

Илиян Стефанов отправи опасен удар към вратата на Янко Георгиев в 32-ата минута, но вратарят на Пирин се справи със ситуацията. В последните пет минути на първата част Миланов и Бари пропуснаха да удвоят резултата, но това стори Илиян Стефанов с прекрасен удар в 45-ата минута.

През втората част отново Левски започна по-активно и в 48-ата минута Бари нанесе диагонален удар, но Георгиев спаси. В 60-ата минута Антон Карачанаков изпълни пряк свободен удар в близост до наказателното поле на "сините", но топката не намери целта.

Красимир Станоев опита да затрудни отбраната на Левски с удар в 66-ата минута, но той беше безкрайно неточен. Феновете на Пирин запалиха факли в зелен цвят, а в един момент и органите на реда трябваше да влязат на трибуните, за да усмирят част от привържениците на "орлетата".

Станислав Манолев отправи точен удар към вратата на Михайлов в 71-ата минута, но той не застраши стража на гостите. Левски реализира трети гол в 74-ата минута, който беше реализиран от Уелтън. След това мачът беше спрян, тъй като фен на домакините беше ударен от факла и се нуждаеше от лекарска помощ и трябваше линейката да влезе на терена.

В добавеното време на срещата Радослав Цонев не успя да засече прострелно подаване, за да запише името си сред голмайсторите. В крайна сметка резултатът остана непроменен и Левски взе класическа победа.


Пирин - Левски 0:3
0:1 Уелтън (4), 0:2 Стефанов (45), 0:3 Уелтън (74)

 

Пирин БлагоевградПИРИН: 21. Янко Георгиев, 38. Александър Дюлгеров, 71. Антон Карачанаков (60 11. Станислав Манолев), 31. Красимир Станоев, 5. Николай Бодуров, 3. Петър Занев 9. Преслав Йорданов (77 29. Станислав Костов) 18. Светослав Дяков , 14. Стилиян Николов (60 10. Казуки Такахаши) , 45. Христофор Хубчев, 17. Спас Георгиев (76 73. Венцислав Бенгюзов)
Резерви: 1. Марио Кирев,  20. Даниел Иванов, 6. Юлиян Попев

Левски София 
ЛЕВСКИ: 13. Николай Михайлов, 6. Цунами, 7. Георги Миланов (90 22. Патрик-Габриел Галчев), 8. Андриан Краев, 14. Илиян Стефанов  (90  71. Антоан Стефанов), 17. Уелтън  (90 10. Радослав Цонев) , 19. Билал Бари (78 5. Келиън ван дер Каап), 23. Ноа Сонко Сундберг, 30. Филип Кръстев (69 88. Марин Петков), 33. Хосе Кордоба, 91. Драган Михайлович 
Резерви: 1. Пламен Андреев,  4. Иван Горанов

Благоевград, стадион "Христо Ботев"
Съдия: Иво Андреев (София)

Най-интересното по минути:

1 - Старт на мача
4  - ГОЛ за Левски! Със страхотен шут отдалеч Уелтън матира Георгиев, за да изведе "сините" напред в резултата
45  - Нов гол за Левски! Илиян Стефанов матира Янко Георгиев с добър и силен удар
45 - Край на първата част 
46 - Старт на второто полувреме
74  - ГОЛ за Левски! Уелтън е точен, след като отправи опасен диагонален удар, топката се отклони от бранител на домакините и изненада Георгиев
90 - Край на мача

Легенда:  - гол,  - автогол,  - жълт картон,  - втори жълт картон,  - червен картон,  - смяна,  - опасно положение,   - контузия

Еfbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022