"Левски" отстъпи с 1:2 на заемащия 7-ото място в Украйна Таврия (Симферопол) в третата си контрола за тази зима. Всичките попадения паднаха в последната четвърт от двубоя. За "сините" се разписа Дарко Тасевски от дузпа за 1:1 в 85-ата минута. Наказателният удар беше отсъден за нарушение срещу 15-годишния Антонио Вутов, появил се малко преди това в игра. Победното попадение за Таврия падна малко преди последния съдийски сигнал, като точен беше Сешук, който пък в 75-ата минута беше открил резултата за украинците.

Загубата е първа за "Левски" от идването на новия треньор Николай Костов, а в предишните си две контроли тази зима "сините" победиха с 9:0 Агия Напа и завършиха 1:1 с Рубин (Казан).

Наставникът направи две промени в стартовия си състав за днешния мач в сравнение с равенството с руския гранд. На вратата започна Божидар Митрев, вместо Пламен Илиев. Другата рокада беше в центъра на защитата, където Александър Башлиев си партнираше със Сержиньо Грийн. Той замени Орлин Старокин, който срещу Рубин беше пробван на поста централен бранител до холандеца. На обичайния си пост на десния бек действа Дъстли Мулдер, а новото попълнение Нуно Пинто беше най-вляво на защитата. Капитанът Христо Йовов игра пред отбраната, Владимир Гаджев, Дарко Тасевски, Тони Калво и Даниел Младенов пък бяха зад нападателя Иван Цветков.

През първото полувреме не падна попадение, въпреки че не липсваха голови положения. Митрев се представи на висота за 45 минути на терена, предотвратявайки няколко опасности.

Още в 1-ата минута футболистите от Симферопол пропуснаха да открият резултата чрез Любичич. След това обаче Тони Калво и Дарко Тасевски стреляха опасно към вратата на съперника. Шут на Иван Цветков пък беше избит от голлинията.

В 12-ата минута отново Любичич пропусна да вкара. Играчът на Таврия се озова сам срещу Митрев, но за щастие на "сините" шутира над гредата.

Малко по-късно Иван Цветков подаде добре към Владимир Гаджев, който също не показа точен мерник. В 27-ата минута Шиндер излезе сам срещу Митрев, но българският страж се намеси блестящо и запази мрежата си суха.

В 32-ата Йовов финтира двама от украинците, подаде на Калво, който веднага центрира по посока на намиращия се на метър пред голлинията Даниел Младенов. В последния момент обаче защитник на Таврия успя да изпревари крилото на "сините" и да изпрати топката в корнер.

На полувремето Костов извърши пет промени. На вратата застана Кирил Акалски, Башлиев премина на десния бек, в центъра на отбраната заиграха Йордан Милиев и Иво Иванов, а вляво - Орлин Старокин. Даниел Димов пък смени Гаджев и пое функциите на опорен полузащитник, които през първата част изпълняваше Йовов. Капитанът от своя страна премина в по-предни позиции.

През втората част шансовете пред двете врати не бяха толкова много, но пък паднаха три гола. Още в първите минути Акалски трябваше да се намесва след удар на Афолада. В 51-ата гредата лиши "Левски" от откриване на резултата. Тасевски подаде на Тони Калво, който центрира остро в наказателното поле, където за малко играч на Таврия щеше да си отбележи автогол, пращайки топката в гредата. В 60-ата минута Даниел Младенов не съумя да уцели вратата с глава от близко разстояние.

Защитникът Стефан Станчев, който половин година не беше играл заради тежка контузия, влезе на терена в 62-ата минута, а в по-късен етап от двубоя Костов пусна и триото младоци - близнаците Радослав и Борислав Цоневи, както и Антонио Вутов.

В 65-ата минута Иво Иванов предотврати сигурен гол в мрежата на "Левски". Десет минути след това обаче на Акалски му се наложи да вади топката от мрежата си. В 75-ата Сешук откри резултата, след като се възползва от грешка в защитата на "сините", влезе в наказателното поле и стреля точно в долния десен ъгъл - 0:1.

В 84-ата 15-годишният Антонио Вутов спечели дузпа за "Левски", след като беше фаулиран от вратаря Сетала в наказателното поле на Таврия. Точен от бялата точка беше Дарко Тасевски - 1:1.

Мачът се доиграваше и очакванията бяха да завърши без победител. Не така обаче мислеше Сешук, който в 90-ата минута наказа Акалски за втори път. Играчът на Таврия беше изведен в коридор през центъра на защитата на "сините" и с техничен удар оформи крайното 1:2, нанасяйки загуба на "Левски".

Следващата контрола на "сините" е в неделя - срещу румънския гранд Стяуа. 

Контролата по минути - ТУК

"ЛЕВСКИ" - ТАВРИЯ (Укр) 1:2
0:1 Сешук (75), 1:1 Дарко Тасевски (85-дузпа), 1:2 Сешук (90)
Levski_.jpg
"ЛЕВСКИ":
24.Божидар Митрев, 2.Дъстли Мулдер, 3.Сержиньо Грийн, 20.Александър Башлиев, 28.Нуно Пинто, 10.Христо Йовов, 45.Владимир Гаджев, 17.Даниел Младенов, 8.Тони Калво, 22.Дарко Тасевски, 19.Иван Цветков (Кирил Акалски, Иво Иванов, Йордан Милиев, Орлин Старокин, Даниел Димов, Симеон Райков, Стефан Станчев, Радослав Цонев, Антонио Вутов, Борислав Цонев)

ТАВРИЯ: Кахраман, Гуменюк, Азерски, Адолей, Путраш, Назаренко, Любичич, Платон, Марко Не, Ади, Шиндер (Сетала, Чергазия, Алими, Пагарелу, Алид, Любоевич, Кристофър, Матийенко, Сешук, Афолада)