Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

"Левски" падна с 0:2 от украинския средняк Черноморец (Одеса) във втората си контрола за това лято. Попаденията във вратата на Пламен Илиев вкараха Буруджан в 27-ата и Бергер в 34-ата минути.

В първата си проверка от лагера в Австрия "сините" се наложиха с 2:0 срещу Металург (Донецк) след голове на Марсиньо и Иво Иванов, но днес нямаха поводи за радост и дори бяха надиграни от украинския си съперник.

В мача с Черноморец (Одеса) "Левски" беше без треньора си Илиан Илиев, който замина за Босна и Херцеговина, за да гледа на живо срещата между ФК Сараево и Хибърниънс (Малта). Както е известно, победителят от тази двойка е съперник на "сините" във втория квалификационен кръг на Лига Европа. При отсъствието на Илиев функциите му отне Николай Митов, който даваше наставленията.

"Сините" играха доста разконцентрирано и плахо срещу много по-мотивираните и доста агресивни футболисти на Черноморец (Одеса). Още от началните минути украинците поеха контрола над играта и до почивката стигнаха до аванс от 2 гола. В 27-ата минута Риера пусна извеждащ пас зад отбраната на "Левски" към Бурдужан, който елегантно прати топката в мрежата на Пламен Илиев.

Преди началото на двубоя младият страж демонстративно отстъпи лентата на новия капитан Станислав Ангелов-Пелето, който се завърна това лято на "Герена".

Черноморец (Одеса) продължи да атакува и успя да удвои преднината си в 34-ата минута, когато след центриране от ъглов удар в наказателното поле на "Левски", Бергер беше изпуснат и с глава прати топката в горния десен ъгъл на Илиев - 0:2.

Между двете попадения на украинците Марсиньо и Базил де Карвальо в рамките на няколко секунди бяха близо до изравняване, но така и не можаха да поразят целта.

В началото на второто полувреме Николай Митов замени Иво Иванов и Владимир Гаджев с Йордан Милиев и Янко Ангелов. Деветият в украинското първенство пък пропусна да вкара трети гол. Нисичкият Политило напредна от центъра сам срещу вратаря и стреля, но Пламен Илиев спаси. Стражът скочи да вземе топката, но се сблъска във въздуха с Райков и топката попадна отново в Политило, който стреля силно. Този път Милиев застана на пътя на топката пред голлинията и с глава изби в корнер. Последва нов страхотно спасяване на Илиев след удар с глава при последвалия ъглов удар.

В 60-ата минута Митов извърши още шест смени, като в игра се появиха Александър Башлиев, Христо Йовов, Агиеманг Опоку, Тодор Гочев, Цветелин Тонев и Цветелин Тонев.

Малко след това дойде най-чистото положение за "сините". В 66-ата минута Башлиев подаде добре към Йовов, който на скорост стреля сам срещу вратаря, но Безутошний изби в корнер.

В 74-ата минута бърза атака по лявото крило на Опоку също не завърши с гол. Ганаецът напредна добре и нахлу в наказателното поле на украинците, видя непокрития Тонев, пусна му и младокът стреля силно с левия крак, но Безутошний отново се намеси блестящо.

В оставащите минути до края на мача бяха заменени всички играчи, а резервният страж Ивайло Василев предотврати трети гол във вратата на "сините".

Следващата контрола на "Левски" - трета в Австрия, ще се играе в събота, когато съперник на селекцията на Илиан Илиев ще бъде унгарския Гьор.

Контролата по минути - ТУК

"ЛЕВСКИ" - ЧЕРНОМОРЕЦ (Одеса, Укр) 0:2
0:1 Бурдужан (27), 0:2 Бергер (34)
Levski_.jpg
"ЛЕВСКИ":
23.Пламен Илиев, 2.Дъстли Мюлдер, 4.Станислав Ангелов, 5.Иво Иванов, 6.Орлин Старокин, 8.Роман Прохазка, 45.Владимир Гаджев, 31.Марсиньо, 16.Кристовао Рамос, 11.Симеон Райков, 19.Базил Де Карвальо