Двама привърженици на Ботев (Плордив) са подали жалба пред пловдивския съд след издънка на мач срещу ЦСКА в София, информира trafficnews.bg.

Ултрасите са били арестувани заради хулиганство на стадион „Българска армия” в края на юни миналата година. Единият се вмъкнал на стадиона, прескачайки оградата и без да бъде проверен. Вторият пък напсувал грозно полицаите и дори се опитал да удари един от униформените.

След 24 часа в килия, те се сдобили с глоба от 1000 лева, а в последствие с административен акт – забрана за посещение на спортно събитие в рамките на една година.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Месец след двубоя и двамата са били привикани в Първо районно. Там са им били връчени заповедите за принудителната административна мярка.

Момчетата обаче са атакували забраните си пред съда. Те са подали жалби за отмяна на наказанията с мотивите, че действията им били реализирани в София, а актовете връчени в Пловдив. Освен това оспорили и компетентността на органите на реда.

След заседание в Административен съд, магистратите излязоха със своето решение преди дни. Щенията на ултрасите са останали без уважение. Освен, че няма да посещават спортни мероприятия, двамата запалянковци ще поемат и разходите по делото.

Купа на България - сезон 2020/2021
efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството