Лечението на юношата на Левски Дарин Тодоров ще продължи в Германия, а не в Турция. Това съобщи пред БЛИЦ СПОРТ майка му Даниела, която на 1 май пътува със сина си към Магдебург. Там семейството е намерило клиника, в която извършват същите терапии на роботизираното устройство локомат, на което Дарко се възстановяваше миналата година в Турция.

"Избрахме Германия за продължаване на лечението. На 2 май е първата процедура на Дарин от втория курс на локомата, който ще бъде в Магдебург. Плаща се 120 евро на час и е много по-евтино от клиниката в Анкара, където е 300 долара на час. Освен това в Турция искаха парите предварително, а за Германия се плаща на място при всяка процедура", обясни майката на Дарко.

Събраните до момента пари в благотворителните кампании за шуменеца са достатъчни да се направят двата курса на локомата - втория и третия.

"Лекарите казват, че един месец лечение на локомата е много. Препоръчително е да направим поне 20 процедури. На място ще видим Дарко колко ще издържи и ще преценяваме за продължителността на курса. Благодаря за съдействието от страна на Росен - наш българин, който е в Германия. Той се свърза с нас и оформи всички документи. Доколкото знам Росен е бивш футболист на Локомотив (София), от доста години е в Германия, живее в Лайпциг", добави Даниела пред БЛИЦ СПОРТ.

Припомняме, че миналата година Дарин Тодоров мина първия етап от възстановителните процедури на локомат в клиниката в Анкара, която няма аналог в България. Резултатът беше отличен. Възстановителните процедури оказват изключително благотворно влияние за подобряване на състоянието на Дарко и за това те трябва да продължат, като желателно е да се минат поне още два курса.

27-годишният юноша на Левски продължава битката си за пълно възстановяване след преживяната преди 7 години тежка автомобилна катастрофа. Дарко и семейството му са изключително благодарни на всички хора, които им помагат в този труден момент.