Сдружението „ЦСКА Завинаги“ разреши проблема със скандалните кестени, научи БЛИЦ. По-рано през месеца неизвестни лица подадоха жалба срещу сдружението за нерегламентирана сеч на дървета в района на стадион „Българска армия“. Отрязването на част от дърветата беше наложително, за да може да бъдат изградени терени за детско-юношеската школа на ЦСКА. Жалбата стопира строителните дейности и изграждането на нов дом за „червените“ юноши.

Председателят на „ЦСКА Завинаги“ Александър Чакмаков проведе серия от срещи по темата, първо със зам.-кмета по екологията на София Мария Бояджийска и директорката на дирекция „Зелени системи“ Ралица Маджарова. Синът на първия капитан на ЦСКА – Нако Чакмаков, днес бе приет и от кмета на София Йорданка Фандъкова. Градоначалникът даде позволение да бъдат премахнати 3 дървета, за да може терените да бъдат изградени.

„На днешната среща с г-жа Фандъкова видяхме цялата документация. Прегледахме какви пропуски сме допуснали. Кметът прояви държавническо мислене и започваме процедурата отново, всичко е наред. „ЦСКА Завинаги“ предложи сериозна компенсаторна програма, така че да имаме позволение да премахнем оставащите три дървета, за да можем да разширим игрището за децата. Ще засадим над 100 нови дървета“, заяви Александър Чакмаков пред БЛИЦ.

От сдружението „ЦСКА Завинаги“ се надяват времето да позволи изграждането на терените и до падането на първия сняг да бъдат в напреднала фаза. На мястото на бившия балон, който се срути, ще бъде изградено игрище с размери 90 на 50 метра, което ще бъде лицензирано за юношески мачове./БЛИЦ