Една от най-новите школи за футболни таланти - "Сините камъни" в Сливен, записа пореден успех. БЛИЦ разбра, че днес малките футболисти на капитана на Черноморец от близкото минало - Пламен Крумов, са се представили отлично на турнир в Казанлък. Градът на розите домакинства на интригуваща надпревара, в която малчугани от осем отбора премериха сили. Турнирът организираха БФС и Община Казанлък.

Академия "Сините камъни" помете съперниците в групата и заслужено се класира на финала, където обаче загуби от местните таланти от Розова долина. Фурор за сливенската школа направи момиче - нападателката Яница Петкова.

"Невероятен талант е, хората се хванаха за главата като я видяха как скрива топката на момчетата. Яница най-тежко прие поражението на финала, тъй като не е научена да губи. Това момиче притежава страхотен талант и не се учудвайте, ако скоро попадне в националния отбор", коментира Пламен Крумов пред БЛИЦ.

"Победихме Розова долина с 1:0 в групата, но на финала малко не ни достигна да повторим успеха и да станем първи. Но и второто място не е малко. Изключително съм доволен от преставянето, благодаря на управителя на ВиК Сливен и мой партньор Пламен Трифонов, на нашия приятел Илиян Михайлов, на треньорите ни, на домакините и най-вече на нашите състезатели, които играха с огромно желание и показаха на какво са способни. Това е пътят и се радвам, че успяваме. Академията съществува от 5 месеца и е нормално вече да има резултати", добави Пламен Крумов.

"Сините камъни" получиха купа за второто място, а един от възпитаниците на Академията - Алекс Минков, беше избран за най-добър защитник в надпреварата.