Дългогодишен служител в "Левски" обясни как е бил махнат от Тодор Батков. Причината за уволнението била Константин Баждеков. Става въпрос за Елена Ваташка, която беше част от "синия" клуб над 11 години, а в момента е служител в БФС - координатор на футболната централа за връзка с привържениците на клубовете. Тя работеше в международния отдел на "Левски". От изказването й в студиото на Канал 3 стана ясно, че е била уволнена от адвоката заради „Казанската афера", когато Тасевски, Зе Соарес, Живко Миланов и Рабех се разкараха напразно до Русия уж да подписват с Рубин (Казан). Ваташка обвинила за случилото се Константин Баждеков, който обаче бил защитен от Батков. Тя също така е и председател на Сдружението на българските футболни привърженици.

"За „Казанската афера" предложих да падне главата на Константин Баждеков. Един човек трябваше да поеме вината. Батков обаче го прие като лична, недопустима критика и каза, че не може да работи с мен, след което аз поех вината", сподели Ваташка.

"Не мога да отговоря кой прецака "Левски". Хората от страна на клуба и агентите, които бяха част от тази сделка, може би. Този случай сложи едно петно на клуба, което няма как да бъде забравено. Аз го изживях изключително болезнено", добави бившият служител в "Левски".

"Изпитвах една мъка в сърцето си, когато взривиха "Герена". Този стадион гълташе огромни средства за поддръжка заради цялата си остарялост. Възможно е тази политическа обстановка да затрудни нещата относно строежа на новия стадион. "Газпром" сам ще реши дали иска името си на стадиона. За мен е важно името Георги Аспарухов да остане", каза още Елена Ваташка.

Не беше подмината и темата за катастрофата на автомагистрала "Тракия", в която участва тя през септември миналата година, заедно с председателя на Националния фенклуб на "Левски" Владимир Владимиров–Гугутката.

"Изключително тежък и ужасяващ инцидент бе катастрофата през септември миналата година. Трябва да започне делото с разпитване на свидетелите. Дадох си сметка колко ужасяваща е тази житейска съдба - да пътуваш нормално и това да ти се случи. Цяло семейство си отиде. Нищо не може да върне тези хора. Ние пътувахме и се върнахме от едно тъжно място, годишнина от Катуница. Не бяхме нито пили, нито яли. Слушахме радиото, което предаваше мачовете. Аз и тези, които бяхме в колата, никога няма да забравим случилото се", разказа Ваташка.

elena_vat.jpg