Невероятен пропуск, един от най-големите в историята на футбола в България, направи Лукас Масоеро от Локомотив (Пловдив) в мача срещу ЦСКА 1948 в четвъртфиналния мач за Купата на България.

Пропускът е исторически и невиждан в последните години. Той може да бъде сравнен с този на Христо Йовов от Левски срещу Удинезе през пролетта на 2006 година в турнира за Купата на УЕФА, както и на Спас Джевизов от ЦСКА срещу Сент Етиен през септември 1976 година в турнира за КЕШ или на Александър Костов от Левски срещу ЦСКА на 18 април 1964 година.  Но като че ли издънката на Масоеро е най-сходна с тази на Руи Мигел от ЦСКА в мача срещу Клифтънвил през 2010 година.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Още в шестата минута на срещата на "Лаута" Момчил Цветанов центрира от корнер, а Масоеро стреля с глава. Топката се удари в гредата и попадна в играч на Локомотив. Той пусна успоредно на голлинията право към Масоеро. Аржентинецът бе буквално на сантиметри фронтално пред вратата и трябваше да чукне топката просто вътре. Незнайно как обаче от сантиметри Масоеро прати топката в напречната греда.



Изпълнението му напомня пропуска на Христо Йовов срещу Удинезе, но тогава бившият плеймейкър на Левски бе на доста по-далечно разстояние сравнено с положението на Масоеро.



Както и това на Руи Мигел с екипа на ЦСКА срещу Клифтънвил