В четвъртък преди обяд старши треньорът на Вихрен Тенчо Тенев проведе разнообразна тренировка на терена с изкуствено покритие в Сандански. Групата футболисти, които взеха участие в мача срещу ЦСКА (1:4), направиха възстановително занимание, а останалите се включиха в двустранна игра. Веднага след това Тенев определи групата за мача срещу Спартак във Варна. Двубоят от 24-ия кръг на "А" група е тази събота от 17:00 часа в морската столица.

За разлика от групата от мача срещу ЦСКА този път сред 18-те фигурират Еривертон, Боби Павлов, Маладенис, Зографакис и Младен Сотев. Футболистите ще бъдат настанени в хотел "Марица" в Пловдив.

В петък Тенчо Тенев ще проведе последното си занимание преди мача срещу варненския Спартак и веднага след това ще отпътуват за морската столица. В петък следобед в Панчарево дублиращия отбор на Вихрен ще играе срещу колегите си от ЦСКА. В този двубой наставникът Димитър Иванов ще разчита с подкрепата на Бруно Паес, Светльо Петров, Вавалис, Явор Генчев, Иво Харизанов и младите таланти от ДЮШ на клуба Антонио Ласков и Стойчо Секулов.

Последният дори престоя 68 минути на терена на стадион "Осогово" и Тенчо Тенев остана много доволен от играта му срещу "армейците". За мача срещу ЦСКА Тенев заяви, че загубата е много неприятна.

"Отново проличаха индивидуални грешки и логично бяхме наказани от футболистите на ЦСКА. Независимо от загубата аз съм доволен от играта на младия Секулов от школата", каза Тенев.

Изпълнителният директор на Вихрен Атанас Узунов определи загубата от ЦСКА като тежка. "Усложнихме нещата в отбора и вече сме 14-и с 22 точки. Спартак след равенството срещу Пирин в Благоевград е 13-и с 23 точки. Не ни остава нищо освен пълен успех във Варна в двубоя срещу Спартак като гости. Надявам се длъжностите лица на БФС, които ще огледат новия терен на градския стадион да дадат положително становище. Желанието ни е в оставащите мачове за първенството и следващия домакински мач срещу Славия да играем пред собствена публика, а както знаем у дома и стените помагат и да имаме поркрепата на 12-тия играч - нашите фенове", допълни Атанас Узунов.