Противоположни мнения се появиха в Дания след жребия за Мондиал 2014, който изпрати “червения динамит” в една група с Италия, Чехия, България, Армения и Малта. Хората от федерацията и настоящият селекционер Мортен Олсен смятат, че тимът е имал късмет и жребият не е тежък. Футболните анализатори от спортната телевизия TV 2 обаче са на противно мнение. Един от тях е бившият национал Мартин Лаурсен.
 
“Не бих определил жребия като лек. По-скоро е тежък. Италия е много класен и силен съперник. С Чехия, България и Малта имаме добър спомен. Бяхме заедно в една група, когато се класирахме за Мондиал 2002. Българите са ужасен вариант. Те играят добър футбол и бяха най-неприятната възможност от четвърта урна. Ще трябва да сме щастливи, ако завършим втори. Дори не можем да си позволим да мечтаем за първото място”, заяви Лаурсен пред sporten.dk.
 
“По дяволите, защо се паднахме с България и Чехия. Това бяха най-тежките съперници, които можеше да изтеглим от четвърта и трета урна. Този жребий не е добър за нас. Италия не е най-лекият съперник от първа урна, но не е и най-лошият вариант. Шансът ни да излезем от групата е по-голям от 50%”, бе коментарът на анализатора на TV 2 Поул Хансен веднага след жребия. Освен, че коментира мачове по телевизията, Хансен работи и като треньор. Водил е Лингби, Фарум и Орхус. В момента е асисент във втородивизионния Академиск (Копенхаген). През 1999 г. е избран за Треньор на годината в Дания.
 
“Очаквахме подобен жребий. Може би имахме малко късмет със съперника от трета урна - Чехия. Не искахме Белгия, който в момента е по-силен. С чехите играхме миналата година през ноември. Италия е силен отбор, но от първа урна също можеше да ни се падне по-лош съперник. Трябва да се борим за първото място", заяви селекционерът Мортен Олсен след жребия. Той обаче няма да води “червения динамит” в квалификациите за Мондиал 2014.
 
“Скоро играхме с Чехия и спечелихме. Ако сравним нашата група с останалите осем, трябва да бъдем доволни, че избегнахме Испания. От гледна точка на това, мога да кажа, че сме доволни. Вижте Група "I" , където са Испания и Франция. Президентът на федерацията ще реши, кой ще бъде наследник на Мортен Олсен. Името на новия селекционер ще бъде ясно до края на годината”, коментира Ларс Беренд, шеф на медийния отдел на Футболната федерация на Дания./БЛИЦ