Двама бивши футболисти и един треньор все още чакат пари от ЦСКА. Това обяви днес адвокат Иво Ивков, който представлява Емил Гъргоров, Фелипе да Коща и Иван Йовановски. Бадема продължава да води дела срещу бившия си клуб, но не е получил нито стотинка. Същото се отнася и за португалеца Да Коща. Бившият треньор Йовановски от щаба на Милен Радуканов е третият, който има да взима сума от “Титан”.

Ръководството на ЦСКА има още няколко часа, за да представи окончателно документите пред УЕФА, за да спаси лиценза си. Припомняме, че днес (1 октомври) е последният ден, в който от Борисовата градина може да изпратят изрядни документи пред европейската централа. В последните няколко дни шефовете плащат на десетките чакащи различни суми. В актуално студио “Дерби” вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев потвърди, че “червените” са се разплатили с Черноморец, превели са 360 хиляди евро.

“Тази сума е била установена от инспекторите от УЕФА и е преведена. Разбрах, че адвокат Иво Ивков е изявил претенции за неизплатени суми към трима негови клиенти от страна ЦСКА. Ако те не са били открити от УЕФА като дългове, може да няма задължение ЦСКА да ги плати до днешния ден, какъвто срок поставиха от европейската централа“, каза Фурнаджиев.

На въпрос дали БФС е бил снизходителен през годините към ЦСКА и трябвало ли да го изпрати в аматьорските групи, Фурнаджиев заяви: “Дали е трябвало, или не, този компромис е бил направен в интерес на футбола в България, на най-титулувания клуб у нас да играе в “А” група. Все пак им наложихме забрана да картотекират, така че не мисля, че не сме действали твърдо срещу клуба. След като им е даден лиценз за участие в “А” група, явно са ни били дадени документи за плащане или разсрочване и към този момент са били изрядни. Сега щом УЕФА им дава срок, те трябва да изчистят задълженията си.”