Медиите в Ейре изказват задоволството си от постигнатото равенство 1:1 срещу България в световната квалификация. В Ирландия признават, че българският отбор е бил по-добрия на терена, но благодарение на играта на Ричард Дън в атака и защита са запазили аванса си от пет точки пред футболистите на Станимир Стоилов.

Авторитетният "Айриш Таймс" днес е на пазара със заглавие "Почти свършихме работата", като се намеква, че играчите на Джовани Трапатони почти са си гарантирали второто място в групата, което им осигурява класиране на баражите.

"Индипендънт" набляга на добрата игра на Ричард Дън заради чиято добра игра Ейре е успял да измъкне точката в София. Публикацията на изданието за мача е озаглавено: "Дън поведе непримиримите войни и те удържаха България".

Сайтът soccerrepublic.net пише, че ирланците вече държат съдбата си в собствените си ръце и имат предимство пред българския национален отбор в битката за второто място в квалификационната група за Мондиал 2010.

В различните форуми читателите отдават заслуженото на добрата игра на Ричард Дън. Мнозинството от тях са на мнение, че Ейре почти е постигнал целта си и ще заеме второто място в класирането. Посетител с регистрация Big Jim твърди, че ирландците са отделили прекалено голямо внимание на Бербатов, който не играл на ниво. Според него тимът е загубил 2 точки заради прекаления респект към състав, който не е Бразилия./БЛИЦ