Нападателят на Левски Найджъл Робърта бе избран за Футболист №1 на 28-ия кръг на Първа лига в анкетата на „Пресклуб България“. Холандецът събра 9 гласа, оставяйки зад себе си Вандерсон от Лудогорец – 6 гласа, Петър Атанасов от Ботев (Враца) с 2 гласа и Радослав Василев от Арда  и Пламен Гълъбов от ЦСКА с по 1 глас. В допитването участие взеха 19 футболни треньори от елита.

"Всичко се обърка в мача със Славия и загубихме. Тази загуба трябва да я забравим максимално бързо. Сега трябва да се концентрираме върху предстоящия мач срещу Лудогорец и да дадем максимума, на който сме способни", започна Робърта.

"За мой трансфер всички зависи от това дали клубът ще приеме евентуална оферта за мен. Ако пред мен се открие възможност, да направя крачка напред в моята кариера, мисля, че не само за мен, а и за Левски ще бъде добре да се осъществи трансфер. Офертата трябва да бъде добра от финансово естество, както за Левски, така и за мен. Също така аз трябва да бъда заинтересован от нивото на отбора”, коментира Робърта.

„Чета за интерес към мен от български отбори, но аз гледам да съм фокусиран върху представянето си на терена. Оставил съм на моя агент да върши работата извън терена. Докато няма нищо конкретно, аз давам максимума за Левски. 

На 99% мога да кажа, че в България ще играя само за Левски. Това е най-големият клуб в тук. Ситуацията не е толкова добра в момента, но аз вярвам, че всичко ще се оправи до няколко седмици", каза още холандецът.

В същото време защитникът Холмар Ейолфсон претърпя успешна операция от двустранна херния. Интервенцията бе планирана и бе извършена от доцент Антони Филипов в болница „Свети Иван Рилски“.

Ръководството, спортно-техническият щаб, футболистите и служителите на Левски пожелаха бързо възстановяване на исландеца.