Ръководството на Миньор има ултиматум от БФС до днес да обяви, в коя група ще играе отбора. Същевременно феновете на клуба се стягат за протести заради безхаберното отношение към любимия им отбор.

“Жълто-черните” имат множество стари задължения, които все още не са изчистени и това спира привличането на евентуални нови инвеститори. От общината също нямат възможност да осигурят средства за покриване на дълговете и не искат да имат общо с клуба докато не се подобри финансовото му положение.

Така вариантите пред Миньор са два. Първият е от БФС да си позатворят очите при лицензирането, клубът да остане в “Б” група, но с ултиматум, че до края на новия сезон трябва да изчисти дълговете си. За да се стигне до него обаче Перничани трябва да покажат, че са достатъчно финансово стабилни, за да издържат през новия шампионат. Другият е Миньор да не получи лиценз, дружеството да бъде обявено във фалит, общината да основе нов клуб, който да тръгне от “А” окръжна група или след обединение с Витоша (Долна Диканя) да стартира от “В” група.