Министърът на младежта и спорта Красен Кралев е взел мерки в опит България да се размине с тежко наказание по случая с расизъм от евроквалификацията на националите ни по футбол с Англия, загубена с 0:6. Той е изпратил писмо до президента на УЕФА Александър Чеферин. Това съобщиха от ММС за БЛИЦ СПОРТ.

Кралев е запознал европейската футболна централа с мерките, които България взе след расисткия скандал. 

Днес се очаква УЕФА да се произнесе и да обяви наказанието на БФС. Според правилата България може да бъде наказана с глоба, затваряне на стадиона за определен брой домакински мачове, както и дори изхвърляне от квалификациите.

"Мога да ви уверя, че срещу тези 27 зрители са предприети незабавни действия - 24 от тях са обвинени въз основа на Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия, а 3 от тях - на основание чл. 325 от Наказателния кодекс, според който се предвижда лишаване от свобода до пет години", подчертава Кралев в писмото до Чеферин, което е изпратено преди няколко дни. 

Спортният ни министър информира още шефа на УЕФА, че на среща между премиера на България Бойко Борисов и британския премиер Борис Джонсън в Брюксел, двамата са осъдили расисткото поведение.