Полските медии коментират без излишни фанфари победата на националния тим срещу България с 2:0. Контролата се игра вчера на стадион “Полония” във Варшава.

Изданията се обединяват около мнението, че единственото хубаво нещо е резултатът, но играта не е била задоволителна.

"Бихме България с 2:0, голям мач на Блашчиковски. Въпреки че победихме отбор от топ 30 в ранглистата на ФИФА, изглежда повечето футболисти още не разбират идеите на треньора Франтишек Жмуда. Феновете от дълго време чакаха силен мач на Блашчиковски. За последно крилото на Борусия (Дортмунд) вкара гол и се отчете с асистенция в световната квалификация срещу Чехия преди година и половина, но срещу България отново демонстрира, че е един от най-добрите ни футболисти", пише най-тиражният вестник в страната "Газета Виборча".

"Невероятно дуо ни носи победа", е заглавието на футболния сайт “pilkanozna.pl”. В материала за мача се отбелязва голямото желание на домакините и фактът, че защитата се е справила с лидера на българите Димитър Бербатов.

“Снощи се видя какво може Блашчиковски. Той е много различен от есента, когато не беше във форма. Всички, които го бяха отписали, явно са сгрешили", пише изданието./БЛИЦ